ΣΧΕΣΕΙΣ

Yπάρχουν 11 τύποι σχέσεων. Εσύ σε ποια κατατάσσεσαι;

Mια κατηγοριοποίηση των πιο κυρίαρχων σχέσεων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Yπάρχουν 11 τύποι σχέσεων. Εσύ σε ποια κατατάσσεσαι;
Φωτογραφία από τον χρήστη Hamann La στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να βρίσκεσαι σε μια σχέση δεν είναι εύκολο και δεν είναι όλοι έτοιμοι όσο φαίνονται ή νομίζουν ότι είναι - οι ειδικοί των σχέσεων έκαναν μια κατηγοριοποίηση των πιο κυρίαρχων σχέσεων που συναντώνται πιο συχνά.

1. Η Ανεξάρτητη Σχέση

Το να είσαι ανεξάρτητος δεν είναι κακό για σένα. Ωστόσο, το να είσαι σε μια σοβαρή σχέση απαιτεί συμβιβασμό και θυσία. Σίγουρα, εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να είστε ανεξάρτητοι έως ένα ορισμένο επίπεδο που σας επιτρέπει να λειτουργείτε χωρίς το ένα το άλλο, αλλά η απόλυτη ανεξαρτησία στη σχέση δεν είναι ποτέ καλό σημάδι.

2. Η αλληλεξαρτημένη σχέση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια συν-εξαρτημένη σχέση, εσείς και ο σύντροφός σας δεν φαίνεται να λειτουργείτε χωρίς ο ένας τον άλλον. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ανεξαρτησία είναι μια ποιότητα που πρέπει να κατέχουν όλοι. Το να μην μπορείτε όμως να μείνετε μακριά από τον σύντροφό σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άλλους τομείς της ζωής σας, όπως η κοινωνική σας ζωή και οι σχέσεις σας με τους φίλους και την οικογένειά σας.

3. Η δεσπόζουσα / υποτακτική σχέση

Μια σχέση όπου ελέγχετε τον σύντροφό σας ή σας ελέγχει δεν είναι ποτέ καλό πράγμα. Αυτό δείχνει έλλειψη ανεξαρτησίας, κατανόησης και εμπιστοσύνης. Και όλοι γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα πράγματα αποτελούν τη βάση για μια καλή και υγιή σχέση.

4. Η ανοιχτή σχέση

Μπαίνοντας στις σύγχρονες εποχές, οι ανοιχτές σχέσεις επιτρέπουν σε εσάς και τον σύντροφό σας να βλέπετε άλλα άτομα εκτός της σχέσης. Εάν εσείς και ο σύντροφός σας είστε μέρος αυτού του είδους σχέσεων, οι πιθανότητες είναι ότι ένας ή και οι δύο δεν είναι ακόμη έτοιμος να επενδύσει συναισθηματικά στη σχέση.

5. Η μεταβαλλόμενη σχέση

Το ζευγάρι που προσπαθεί να προσαρμοστεί το ένα στο άλλο αλλάζοντας τις ρουτίνες, τα ενδιαφέροντα, το στυλ, τα χόμπι, ακόμα και τους φίλους τους. Με απλά λόγια, αλλάζουν τον εαυτό τους για τον σύντροφό τους. Δεν υπάρχουν δύο ίδιοι άνθρωποι στη Γη, γι 'αυτό οι σχέσεις απαιτούν συμβιβασμό και αποδοχή. Μια σχέση που είναι καλή δεν απαιτεί ποτέ να αλλάξετε ολόκληρη την προσωπικότητά σας μόνο για να είστε αποδεκτοί.

6. Η τοξική Σχέση

Τοξικές σχέσεις συμβαίνουν όταν ένα ζευγάρι είναι ερωτευμένο αλλά δεν υπάρχει συμβιβασμός, πραγματικό νοιάξιμο ή κατανόηση. Φαίνεται ότι έχετε διαφορετικές απόψεις και ενδιαφέροντα που οδηγούν σε διαφορετικά επιχειρήματα και προβλήματα, αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε προσκολλημένοι στον σύντροφό σας. Τέτοιες σχέσεις δεν καταλήγουν ποτέ καλά.

7. Η σχέση "προς το παρόν"

Μια σχέση "για τώρα" αποτελείται από δύο άτομα που δεν αναζητούν κάτι σοβαρό. Ψάχνουν για έναν διασκεδαστικό και προσωρινό σύντροφο, πιθανότατα επειδή είναι σε φάση που ψάχνουν ακόμη τα πατήματά τους ή να επουλώσουν τις πληγές τους μετά το τέλος μιας μακροχρόνιας σχέσης ή ενός κακού χωρισμού.

8. Η σχέση best friends

Αυτή είναι μια σχέση όπου και οι δύο είναι άνετοι να μιλούν και να επικοινωνούν αλλά σύντομα χάνουν την ερωτική επαφή - το πάθος ήταν περιστασιακό ή απλώς ενθουσιασμός και αυτό που μένει ήταν μόνο η φιλία.

9. Η σeξουαλική σχέση

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο τύπο, η σeξουαλική σχέση αποτελείται από δύο άτομα που αναζητούν σαφώς το σeξ και τίποτα πιο βαθύ. Δεν υπάρχει χώρος για βαθύτερη σύνδεση. Μοιάζουν περισσότερο με περιστασιακούς εραστές παρά δύο μέλη ενός ζευγαριού.

10. Η σχέση εξ' αποστάσεως

Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις εξ' αποστάσεως. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τελειώνουν άδοξα, επειδή δεν μπορείτε να βλέπεστε και να επικοινωνείτε τακτικά.

11. Η πραγματικά συμβατή σχέση

Αφήσαμε την καλύτερη, πιο τέλεια σχέση τελευταία! Αυτή είναι μια τέλεια, υγιής σχέση βασισμένη στην κατανόηση, την εμπιστοσύνη και την αληθινή αγάπη.

Αποτελείται από δύο άτομα που είναι έτοιμα να κάνουν θυσίες ο ένας για τον άλλον, καθώς και να αγαπούν και να σέβονται ο ένας τον άλλον. Αυτό το είδος σχέσης είναι αυτό που όλοι ψάχνουμε. Και ευτυχώς, πολλοί άνθρωποι το έχουν ήδη βρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
23 / position1: 263 / position2: 647
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb