THINK

«Οι Πανελλήνιες θα καθορίσουν τη ζωή μου;»

Έχεις κάτι που σε προβληματίζει; Στείλε τώρα στο [email protected]
Γράφει η Βικτώρια
«Οι Πανελλήνιες θα καθορίσουν τη ζωή μου;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aγαπητή Βίκυ

Ξεκινούν οι Πανελλήνιες - Έχω τρομερό πρόβλημα άγχους και δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Σκέφτομαι όσα θα καθορίσουν - τη σχολή, την πόλη, το μέλλον μου. Δεν μπορώ φυσικά να συγκεντρωθώ και όσο οι γονείς μου με πιέζουν. Δεν μπορώ καν να φανταστώ σε ποια σχολή θα μπω και πού θα καταλήξω. Από τη μία η Φιλολογία στην Κομοτηνή, από την άλλη σε μια άλλη πόλη της Ελλάδας. Και τι θα γίνει αν δεν τα καταφέρω; Είναι η πρώτη μου πολύ σημαντική στιγμή - θα καθορίσει όλη μου τη ζωή!

Δεν θα κρίνουν οι Πανελλήνιες την ζωή σου. Ξέρω, είναι δύσκολο να το πιστέψεις μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και συγκέντρωσης σε αυτό τον στόχο επειδή αυτό μπορεί να άκουσες κάθε μέρα στο σχολείο, για χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έδινα Πανελλήνιες, αρκετά χρόνια πριν, πίστευα ακριβώς το ίδιο. Είχα πάει άυπνή σερί για να δώσω μαθήματα κατεύθυνσης γιατί αυτό θα έκρινε την επιτυχία μου. Είχα ξαγρυπνήσει πριν συμπληρώσω το μηχανογραφικό με σχολές Θεσσαλονίκης και μια Κομοτηνής γιατί αυτό θα έκρινε την ζωή μου. Είχα αναλογιστεί και μετά την συμπλήρωση του μηχανογραφικού αν έκανα σωστή επιλογή. Κοιτάζοντας προς τα πίσω, ξέρω πως φυσικά και αυτές οι επιλογές με οδηγήσαν κάπου.

Η απάντηση όμως είναι πως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις απολυτά τι θα σε οδηγήσει που. Κάθε επιλογή ή σταυροδρόμι οδηγεί σε κάτι αλλά δεν ξέρεις ακριβώς σε τι. Δεν ξέρεις ποιες παρέες θα γνωρίσεις στην μια πόλη ή την άλλη, ποια στέκια μπορείς να βρεις, ποιο τυχαίο ταξίδι μπορεί να σε οδηγήσει σε έναν μεγάλο ερώτα και πως αυτός ο ερωτάς μπορεί να τελειώσει άδοξα κάποιους μήνες ή κάποια χρόνια μετά. Η και όχι.

Δεν έχεις τόσο έλεγχο στην ζωή σου, όχι απολυτό τουλάχιστον, και αυτό είναι κάτι που μαθαίνεις με τα χρόνια. Καμία φορά κάτι που θεωρήσαμε μεγάλη αποτυχία οδηγησε- μεσα από δυσκολίες ίσως- σε αναγνώριση και χαρές. Να θυμάσαι μόνο πως κανένα αποτέλεσμα δεν είναι τελεσίδικο και η ομορφιά κρύβεται και στα απρόοπτα. Όσο έχεις την υγειά σου, μπορείς αλλάξεις πολλά. Καλή επιτυχία στις εξετάσεις!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
5 / position1: 25 / position2: 732
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb