ΜΑΛΛΙΑ

Γιατί χρειάζεσαι αντηλιακό για τα μαλλιά;

Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη και για τα μαλλιά σου
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Γιατί χρειάζεσαι αντηλιακό για τα μαλλιά;
Freepik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψει αρκετά το δέρμα μας. Ωστόσο, το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά μας. Πολλές φορές, τείνουμε να ξεχνάμε ότι είναι απαραίτητο να τα προστατεύσουμε. Γιατί, λοιπόν χρειάζεσαι αντηλιακό και για τα μαλλιά σου; 

Οι λόγοι για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου, αλλά και το τριχωτό της κεφαλής είναι αρκετοί. Η συνεχής έκθεση στον ήλιο, σε συνδυασμό με το αλάτι και το χλώριο, μπορούν να αποδυναμώσουν την τρίχα, να αφυδατώσουν τα μαλλιά, καθώς και να χάσουν τη λάμψη τους. Επιπλέον, αν τα μαλλιά είναι βαμμένα, ξεθωριάζει το χρώμα τους πιο γρήγορα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LAURENT G. Maison de coiffure (@laurent.g_maison_de_coiffure)

Τα αντηλιακά μαλλιών, αυτό που κάνουν στην ουσία, είναι ο,τι ακριβώς και αυτά του δέρματος, προστατεύουν απο την υπεριώδη ακτινοβολία. Επιπλέον, έχουν θρεπτικές ιδιότητες για την τρίχα και βοηθούν στην ενυδάτωσή της, αλλά και στη διατήρηση της λάμψης και του χρώματος των μαλλιών. 

Πως τα χρησιμοποιούμε

Η χρήση τους, είναι παρόμοια με εκείνη των γνωστών μας αντηλιακών προσώπου και σώματος. Πριν απο την έκθεση στον ήλιο, φροντίζουμε να βάζουμε μια καλή ποσότητα στα μαλλιά μας. Συνήθως τα συναντάμε σε μορφή spray, λαδιού, ή κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τακτικά, καθώς μπορεί να είμαστε πολλές ώρες στον ήλιο, ή να μπαίνουμε συχνά στη θάλασσα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΓιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο ΜΑΡ 09, 2021

Ωστόσο, η επιπλέον προστασία είναι ακόμα καλύτερη. Μπορείς να φορέσεις το καπέλο σου, ή ένα μαντήλι για να προστατεύσεις το κεφάλι και τα μαλλιά σου από τις ακτίνες UV με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Έτσι, το φθινόπωρο θα σε βρει με λιγότερο ταλαιπωρημένα μαλλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 3 εβδομάδες
Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο τον χρόνο
6 πολύ σημαντικοί λόγοι για να το εντάξεις στη ρουτίνα σου
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb