E-Daily

Μικρές Κυκλάδες: Τα πανέμορφα νησιά που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος

To φετινό καλοκαίρι τα πράγματα για όλους μας είναι καλύτερα, και κάποιοι ψάχνουμε ήδη που θα πάμε διακοπές!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ

1/6/2021 | 10:51

@karderinos - instagram

Μικρά διαμαντάκια ριγμένα στο πέλαγος... έτσι θα χαρακτηρίζαμε τις μικρές Κυκλάδες. Το σύμπλεγμα αυτών των μικρών νησιών στο ανατολικό μέρος των Κυκλάδων θα μπορούσε να είναι ο παράδεισος, και υπάρχουν πολλοί λόγοι που το λέμε αυτό! Οι μικρές Κυκλάδες συνδυάζουν πολλά πράγματα μαζί και συνθέτουν ένα σκηνικό που μοσχομυρίζει Ελλάδα. Το ξακουστό Κουφονήσι, που έχει γίνει το απόλυτο must στις Κυκλάδες πλέον, η απείραχτη Ηρακλειά με τα απόκρημνα τοπία, η χρυσαφένια Σχοινούσα και η απόμακρη Δονούσα είναι νησιά που φέτος θα πρωταγωνιστήσουν και καταγράφουμε τους λόγους μαζί με μερικά tips για κάθε νησί ξεχωριστά!

Το πολύβουο Κουφονήσι κρατάει ακόμα την Αίγλη του!
Όσο ο δρόμος από το Φοίνικα μέχρι το Πορί, είναι αυτός ο χωματόδρομος που σπας τα πόδια σου για να φτάσεις, το Κουφονήσι θα κρατάει την αίγλη του. Μπορεί μέσα σε μια 10ετία το νησί να έχει γνωρίσει δόξα που ούτε καν φανταζόταν, όμως κρατάει τα στοιχεία που το έκαναν διάσημο. Υπέροχες και απείραχτες παραλίες, φιλόξενος κόσμος, και παραδειγματική κουζίνα σε εστιατόρια και μεζεδοπωλεία! Εδώ ίσως οι διακοπές να είναι πιο ακριβές λόγω αυξημένης ζήτησης, όμως μπορείς να το κάνεις και μονοήμερη από Νάξο ή Ηρακλειά και να πάρεις μια γερή Κουφονησιώτικη δόση!

Τα δωμάτια ξεκινάνε από 180€ περίπου για τρία βράδια, σε μια αναζήτηση που κάναμε για αρχές Ιουλίου, και το πλοίο για να πας και να γυρίσεις είναι στα 72€ .

Η Ηρακλειά μπορεί να σε ...θεραπεύσει

Αυτό το λιλιπούτειο νησί έχει σίγουρα θεραπευτικές ιδιόκτητες. Ίσως, είναι το λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου που παράλληλα είναι και η χώρα του νησιού, και παράλληλα είναι και η πιο όμορφη παραλία του νησιού. Όλο Αυτό το πακέτο, χωρίς άγχος και πίεση. Χωρίς πρόγραμμα και χωρίς κινητό ακόμα καλύτερα. Δε θα χρειαστείς τίποτα περισσότερα από όσα μπορεί να σου προσφέρει, και ίσως να είναι οι καλύτερες διακοπές που θα κάνεις σε Ελληνικό νησί! Αν θελήσεις να "σπάσεις" την τόση ηρεμία, μπορείς να διαλέξεις μια από τις πεζοπορικές διαδρομές του νησιού και να ζήσεις μια Κυκλαδίτικη περιπέτεια.

Εδώ δωμάτια ξεκινάνε από 120€ περίπου για τρία βράδια, σε μια αναζήτηση που κάναμε για αρχές Ιουλίου, και το πλοίο για να πας και να γυρίσεις είναι στα 72€. 

Σχοινούσα, η απλά πολυτέλεια!

Το μικρό της λιμανάκι, το Μερσίνι, θεωρείται από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε ολόκληρο το Αιγαίο και στη Σχοινούσα θα βλέπεις συνεχώς σκάφη ή θα πας εκεί με το δικό σου και θα βρεις τα πιο όμορφα σημεία για να ρίξεις άγκυρα. 18 Πανέμορφες παραλίες που οι περισσότερες είναι δύσκολα προσβάσιμες όμως αξίζει τον κόπο μιας και κάθε φορά θα είναι σαν να ανακαλύπτεις και έναν νέο παράδεισο. Εδώ επίσης θα φας καταπληκτικό ψάρι και θα πιεις υπέροχα κρασιά! Κάποια από τα μαγαζιά που θα σου χαρίσουν μια άριστη γαστρονομική εμπειρία είναι η Κυρα Ποθητή, το Μελτέμι και το Μερσίνι!

Εδώ δωμάτια ξεκινάνε από 220€ περίπου για τρία βράδια, σε μια αναζήτηση που κάναμε για αρχές Ιουλίου, και το πλοίο για να πας και να γυρίσεις είναι στα 80€

Δονούσα, η απόλυτη καλοκαιρινή ελευθερία!

Με μόλις 170 κατοίκους, και στο πιο ανατολικό σημείο των Κυκλάδων η Δονούσα θα σου χαρίσει την απόλυτη καλοκαιρινή ελευθερία. Θα χρειαστεί να περπατήσεις μίση ώρα για να φτάσεις στο λιβάδι, που είναι με διαφορά η καλύτερη παραλία του νησιού, όμως θα αποζημιωθείς όταν διαλέξεις να κολυμπήσεις χωρίς μαγιό (ή και με μαγιό) στα κρυστάλλινα νερά της! Αν θες και εδώ έξτρα discovering ζήτα από τους ντόπιους να σου πούνε πως θα πας Φωκιοσπηλιά! Πρόκειται για μια πολύ όμορφη υποθαλάσσια σπηλιά που θα σε εκπλήξει ευχάριστα!

Εδώ δωμάτια ξεκινάνε από 190€ περίπου για τρία βράδια, σε μια αναζήτηση που κάναμε για αρχές Ιουλίου, και το πλοίο για να πας και να γυρίσεις είναι στα 80€

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα