E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Εβίτα ζει στην Κέρκυρα, και μας περιγράφει το φετινό περίεργο Πάσχα

Πώς είναι το Πάσχα του 21 στο νησί που βούλιαζε κάθε χρόνο από κόσμο;

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 30/4/2021 | 10:27

Η Εβίτα ζει στην Κέρκυρα, και μας περιγράφει το φετινό περίεργο Πάσχα

Η Εβίτα είναι από τα άτομα, που πραγματικά συμπαθώ για τη θετική της ενέργεια! Έχει το ταξιδιωτικό blog "Evita Travels The World", έχει έναν θεματικό λογαριασμό στο instagram για τις μπουγάδες τις Κέρκυρας, δουλεύει σε μια εταιρία marketing, και είναι όλη μέρα σε δημιουργική διάθεση, αγαπάει τα ταξίδια και στο μεταδίδει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι το κορίτσι που θες να έχεις για φίλη και όχι άδικα! 

Ζει στην Κέρκυρα και το προφίλ της στο instagram είναι μια ταξιδιωτική όαση! Στα stories της βλέπεις συνεχώς εικόνες από την πανέμορφη Κέρκυρα και την καθημερινότητά της εκεί, και στα posts της, βλέπεις τα ταξίδια της ανά τον κόσμο που είναι εντυπωσιακά! 

Σκέφτηκα πως θα ήταν ωραίο, να κάνουμε αυτή τη μίνι συνέντευξη και να πάρουμε μια γεύση, για το πως είναι το φετινό Πάσχα στην Κέρκυρα! Οπότε με συνοπτικές διαδικασίες, τηλεφωνηθήκαμε και να, παρακάτω η κουβέντα μας καταγεγραμμένη! 

Πώς βρέθηκες στην Κέρκυρα και πόσα χρόνια είσαι εκεί και πόσα ακόμα θες να μείνεις;

Στην Κέρκυρα βρέθηκα το 2006 ως φοιτήτρια στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας και θα ακουστώ μελό αλλά ήταν πραγματικά έρωτας με την πρώτη ματιά (ή καλύτερα με την πρώτη βόλτα στα καντούνια της Παλιάς Πόλης). Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλλονιά οπότε σαν σωστή "τρελή" Επτανήσια, δεν άργησα καθόλου να νιώσω την Κέρκυρα σαν σπίτι μου και λίγο πιο μετά η γνωριμία με τον άντρα μου ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ήρθα να μείνω για τα καλά. Ιδανικά θα ήθελα να ζήσω για πάντα εδώ αλλά η ταξιδιάρικη καρδιά μου δε θέλει να της θέτουν όρια και έτσι θα πω "για όσο με γεμίζει".

Αρκετοί έχουμε βρεθεί κάποιο Πάσχα στην Κέρκυρα. Πώς είναι να είσαι ντόπιος στο νησί που μέχρι το 2019 βούλιαζε κάθε χρόνο τέτοια εποχή;

Η Κέρκυρα ζει για το Πάσχα της. Οι Κερκυραίοι γεννιούνται και μεγαλώνουν μέσα στις φιλαρμονικές και στον ήχο του "Adagio". Zουν μέσα από τα έθιμα της Πασχαλινής περιόδου και νιώθουν υπερήφανοι να φιλοξενούν κάθε χρόνο χιλιάδες ανθρώπους που ερωτεύονται και αυτοί με τη σειρά τους το Κερκυραϊκό Πάσχα και θέλουν να το ζουν ξανά και ξανά.Όσοι εργάζονται τις μέρες εκείνες δίνουν το 150% του εαυτού τους για να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Σίγουρα υπάρχει ταλαιπωρία για τους ντόπιους αλλά είναι κάτι που πιστεύω δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς. Ένα μικρό νησί δε γίνεται να υποδέχεται για μερικές ημέρες πάνω από 70.000 άτομα, συν το μόνιμο πληθυσμό της, χωρίς να δημιουργούνται μικρό-προβλήματα συνήθως στην κίνηση των δρόμων, ειδικά σε μια πόλη που έχει ούτως ή αλλιώς προβλήματα με το οδικό δίκτυο και τις θέσεις parking. Συνήθως υπάρχει μια μικρή γκρίνια αλλά ακόμα και αυτή θεωρείται μέρος της "παράδοσης".

Πώς είναι η ατμόσφαιρα χωρίς τουρισμό φέτος εκεί; και πώς το βιώνεις εσύ;


Το Πάσχα του 2020 ήταν κάτι που δεν πίστευα οτι θα ζήσω ποτέ. Θλιβερό το να βλέπω το νησί μας άδειο. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα μιας και έχουμε περισσότερη ελευθερία οπότε ακόμα και χωρίς επισκέπτες υπάρχει πολύ γιορτινή διάθεση. Το σκεπτικό είναι ότι αυτό θα είναι ένα Πάσχα για εμάς. Ένα Πάσχα για τους Κερκυραίους, οπότε έχουμε σκοπό να το ζήσουμε και να περάσουμε όμορφα με τις οικογένειες μας, ζώντας τις παραδόσεις μας "πιο ήρεμα". Σίγουρα βέβαια ελπίζουμε να είναι η τελευταία φορά που το ζούμε έτσι.


Πώς θες να είναι το Πάσχα του 2022 στην Κέρκυρα;


Φασαριόζικο! Θέλω το νησί να βουλιάξει από κόσμο, θέλω να ακούω τις φιλαρμονικές από το πρωί μέχρι το βράδυ, θέλω να στριμώχνομαι για να δω τις στάμνες να σπάνε, θέλω να μοιράζομαι με φίλους που έχουν έρθει από αλλού τα μυστικά μου για τα καλύτερα spot για φωτογραφίες. Θέλω να χορεύω τα βράδια με τους φίλους μου στα μαγαζιά της Παλιάς Πόλης και να ξυπνάω από τις 5 το πρωί για να πιάσω το καλύτερο τραπέζι στην Πλατεία (οι Κερκυραίοι θα με καταλάβετε). Θέλω ένα Πάσχα "όπως το ξέρουμε".

Πράγματα που αγαπάς ή δεν αγαπάς το (παλιό) Πάσχα στην Κέρκυρα;


Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι οι άνθρωποι του και η εορταστική ενέργεια που διακατέχει όλο το νησί αυτές τις ημέρες. Αυτή η ενέργεια είναι μεταδοτική και αυτό ακριβώς αγαπώ. Τι θα άλλαζα; Τώρα που έζησα το νησί χωρίς το Πάσχα του, δε Θέλω να παραπονεθώ για τίποτα!

Μιας και είσαι η απόλυτη local blogger του Νησιού, πες μας 3 λόγους για να έρθουμε φέτος διακοπές εκεί.


Ιστορία και αρχιτεκτονική, ακαταμάχητη γοητεία παντρεμένη με ιταλική φινέτσα και μαγευτικές παραλίες. Τι άλλο θέλεις; Πρέπει οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή σου να ξυπνήσεις σε ενα cute διαμέρισμα χωμένο μέσα στα καντούνια, να κοιτάξεις από το παράθυρο και να δεις τις απλωμένες μπουγάδες και τον γείτονα από το απέναντι παράθυρο να σε χαιρετά. Πρέπει να βγάλεις τη φωτογραφία σου στο Ποντικονήσι όσο τραγουδάς "Κέρκυρα,Κέρκυρα με το Ποντικονήηηησι" και τέλος να κάνεις τη βουτιά σου στα κρυστάλλινα νερά της Παλαιοκαστρίτσας. Σε περιμένουμε!

Σε ευχαριστούμε Εβίτα! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα