LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

7 μαγαζιά που σου φέρνουν νηστίσιμες λιχουδιές, για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μαγαζιά που έχουν στο μενού τους νοστιμιές για όλες τις ώρες της ημέρας.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 27/4/2021 | 11:21

7 μαγαζιά που σου φέρνουν νηστίσιμες λιχουδιές, για τη Μεγάλη Εβδομάδα
@yiathens - instagram

Μεγάλη Εβδομάδα και σίγουρα θα σκεφτείς να νηστέψεις ή να μη φας κρέας ή να προσέξεις λίγο παραπάνω. Ανεξάρτητα από το αν είσαι ένα άτομο θρησκευόμενο που θα το κάνει όλο αυτό για το Πάσχα, η νηστίσιμη διατροφή έχει πολλά καλά! Είναι σίγουρα πιο υγιεινή και με περισσότερα θρεπτικά συστατικά! Ειδικά στην Ελλάδα λόγω του μεσογειακού κλίματος, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι στα καλύτερά τους.

Για τις επόμενες "νηστίσιμες" μέρες λοιπόν, δοκίμασε να παραγγείλεις κάτι από τα παρακάτω μαγαζιά (ή να πας μια βόλτα από εκεί και να πάρεις φαγητό take away). Μαγαζιά που ξέρουν από νηστίσιμα, χορτοφαγικά, vegan ή όπως αλλιώς θες να το πεις!


Το Avocado στο Σύνταγμα

Ίσως, να είναι το πρώτο χορτοφαγικό μαγαζί της Αθήνας, και σε μια από τις πιο πολυσύχναστες γειτονιές στην πόλη. Στο Σύτναγμα και συγκεκριμένα στη Νίκης. Το Avocado έχει επιλογές για όλους, που σου υποσχόμαστε ότι είναι πεντανόστιμες. Δοκίμασε burger με ρεβίθια, χορτοφαγικά smoothies και bowls με λαχανικά και ρύζι! Ένας ολοκληρωμένος κατάλογος, με επιλογές που θα σε καλύψουν υπάρχει εδώ!


Το Falafellas στο Μοναστηράκι

Αγαπημένο spot αρκετά χρόνια τώρα, κάθε φορά που κάνεις τη βόλτα σου στην Αιόλου. Ένα από τα καλύτερα φαλάφελ της Αθήνας, θα το βρεις εδώ. Χορταστικό φαλάφελ με τις πιο νόστιμες (και φυσικά νηστίσιμες) σάλτσες να του δίνουν έξτρα γεύση. Εδώ μην ξεχάσεις, να βάλεις και μελιτζάνα στην αραβική σου. Κάντο και θα μας θυμηθείς!

Το Why fai στο Κολωνάκι, Κηφισίας και Αμπελόκηποι

Εννοείται ότι στη λίστα αυτή δε σου έχουμε μόνο σαλάτες και σάντουιτς, έχουμε και τα μαγειρευτά που πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα. Νηστίσιμες επιλογές και υπέροχο comfort μαγειρευτό φαγάκι φτιάχνει καθημερινά για όλους μας, το Why fai σε 3 σημεία στην Αθήνα. Βρες το κοντινότερο σου, και μπεις να διαλέξεις ποιο μαγειρευτό σου αρέσει περισσότερο!


Το Wild Souls στο Σύνταγμα

Και επειδή θες και το γλυκό σου και καλά κάνεις, πρέπει να τσεκάρεις το Wild Souls στο Σύνταγμα. Το απόλυτο μαγαζί για να αγοράζεις σπιτικές μαρμελάδες, βούτυρα ξηρών καρπών, σκόνες για ροφήματα και ευρηματικά vegan σάντουιτς! Εδώ θα βρεις και εξαιρετικής ποιότητας χαλβάδες και γενικά είτε παραγγείλεις, είτε διαλέξεις να πας μια βόλτα από εκεί, θα είσαι happy μετά από αυτή την ανακάλυψη!

Το Salad Up σε Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Κολωνάκι

Σαλάτες που σε κάνουν να θες να φας ξανά και ξανά... σαλάτα! Ένα μαγαζί (για την ακρίβεια τρία στην Αθήνα) που αγαπάει τη μεσογειακή διατροφή και μας την προσφέρει στο πιάτο! Κλασσικές γεύσεις που όλοι αγαπάμε, πειραγμένες σαλάτες με νεοφερμένα υλικά και μπόλικο μεράκι για δημιουργία! Αυτό είναι το Salad Up και βρες το κοντινότερο σε σένα, για να δοκιμάσεις μία από τις σαλάτες του!

To Γη στη Γλυφάδα

Ένα από τα μαγαζιά που πρέπει να το βάλεις στη λίστα σου και για dine in από τις 3 Μαΐου και μετά! Ευφάνταστα raw plant based πιάτα που είναι ιδιαίτερα, δημιουργικά, νόστιμα και θρεπτικά και αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε μιας και έχουμε δοκιμάσει αυτό το καταπληκτικό μενού! Μπείτε σε ένα food delivery app ή πάρτε το αμάξι να πάτε μέχρι τη Γλυφάδα και η νηστεία σας, θα αποκτήσει μια πεντανόστιμη νότα!

Το Ηealthies στο Κουκάκι

Σούπες, τορτίγιες, θρεπτικά bowls, γεμάτα γεύση vegan smoothies και ένα σωρό ακόμα προϊόντα θα δοκιμάσεις σε αυτό το πολύχρωμο μαγαζί στο Κουκάκι! Τώρα που η θερμοκρασία είναι λίγο παραπάνω από το φυσιολογικό για την εποχή, παρήγγειλε ένα beyond meat burger και συνδύασε το με μια παγωμένη μπίρα και ίσως να είναι η καλύτερη στιγμή της εβδομάδα σου! Καλή Νηστεία είπαμε;!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα