ΣΧΕΣΕΙΣ

Σημάδια που δείχνουν ότι ο καλός σου σε εκμεταλλεύεται

Και καλά θα κάνεις να τα αναγνωρίσεις για να φύγεις από αυτήν την τοξική σχέση
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Σημάδια που δείχνουν ότι ο καλός σου σε εκμεταλλεύεται
Φωτογραφία από τον χρήστη Gustavo Fring στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σχέσεις είναι δύσκολο πράγμα και θέλουν πολύ δουλειά και από τα δυο μέλη τους για να λειτουργήσουν. Φυσικά προκύπτουν και δυσκολιές εκτός από τα καλά, όμως έιναι κάτι εντελώς φυσιολογικό μιας και έτσι είναι η ζωή.

Υπάρχουν όμως και οι φορές που όταν ο άλλος παρουσιάζει δυσλειτουργικές συμπεριφορές δεν είναι και κάτι τόσο αθώο σαν γεγονός, καθώς μπορεί συνειδητά να σε χειραγωγεί προκειμένου να περνάει αυτός καλά ή όπως θέλει γενικότερα και εσύ να πιστεύεις ότι κάποια στιγμή όλα θα φτιάξουν.

Διάβασε παρακάτω σχετικά με τα σημάδια που σου δείχνουν ότι ο φίλος σου σε εκμεταλλεύεται και προσπάθησε να τα κατανοήσεις, ώστε να φύγεις άμεσα από αυτήν την τοξική σχέση.

Σε θυμάται μόνο όταν τον βολεύει ή επειδή σε χρειάζεται για κάτι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νόημα της σχέσης είναι η συντροφικότητα, η αγάπη και γενικά τα κοινά οράματα. Όταν όμως βλέπεις ότι όλη η σχέση είναι βασισμένη έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του άλλου τότε κάτι δεν πάει καλά. Όταν το αγορί σου επικοινωνεί μόνο για να σου ζητάει χάρες και γενικά το μόνο που τον νοιάζει είναι το πως θα βολέψει τονε αυτό του, τότε δεν είσαι σε καλό δρόμο.

Είναι ανικανοποίητος:

Όταν κάποιος σε αγαπάει και σε εκτιμάει πραγματικά χαίρεται και μόνο που είσαι στην ζωή του και δίνει σημασία στο παραμικρό που κάνεις για αυτόν. Αν λοιπόν εσύ το μόνο που παίρνεις από τον καλό σου είναι μια συνεχή κριτική για όσα κάνεις και είσαι και αν δεν του αρέσει τίποτα σε εσένα, τότε δεν του αξίζει να είναι το αγόρι σου.

Δεν σου έχει πάρει ούτε ένα δώρο:

Δεν λέμε για ρούχα και παπούτσια, αλλά για ένα λουλούδι ή μια κάρτα, κυριώς για την κίνηση να σου χαρίσει κάτι, ασχέτως χρηματικής αξίας. Εκεί φαίνεται το ότι προσπαθεί να σε κάνει χαρούμενη και να εκφράσει τα αισθήματα του.

Απειλεί ότι θα σε αφήσει:

Οι ψυχολόγοι λένε ότι δεν υπάρχει καλύτερη τακτική από το να απειλείς συνέχεια τον άνθρωπο που είστε μαζί, για να καταστρέψεις την σχέση του. Αν το αγόρι σου απειλεί με αυτόν τον τρόπο, τότε προφανώς σε έχει δεδομένη και θεωρεί ότι δε θα σε χάσει ποτέ.

To σeξ καλύπτει όλα τα υπόλοιπα:

Εσύ μπορεί να προσπαθείς να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα μαζί του, αυτός όμως δεν κάθεται και στο γυρνάει στο σeξ, το οποιό προφανώς είναι βασικό σε μια σχέση, όμως δεν είναι η δικαιολόγία στα άλλα προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
11 / position1: 509 / position2: 777
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb