E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δοκιμάστε το πιο υγιεινό σουφλέ με κολοκυθάκια!

Κατάλληλο για χορτοφάγους!

Δημοσίευση 28/3/2021 | 00:16

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια, σας παροτρύνουμε να το δοκιμάσετε μία φορά.Εάν το δώσετε απλώς μια ευκαιρία, ίσως εκπλαγείτε να ανακαλύψετε πόσο υπέροχα είναι! Δεν είναι ψέμα ότι μπορείτε πραγματικά να έχετε παραδοσιακά πιάτα φαγητού όπως λαζάνια χωρίς τα παχυντικά μέρη. 

Πρώτα, κόψτε τα κολοκυθάκια  κατά μήκος εξαιρετικά λεπτό. Το βίντεο προτείνει την κοπή σε πάχος περίπου ενός τετάρτου ίντσας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα εργαλείο κοπής μαντολίνης για να βεβαιωθείτε ότι οι περικοπές σας είναι ομοιόμορφες. Εάν οι φέτες σας είναι άνισες, μπορεί να επηρεάσει τη διαδικασία μαγειρέματος. Μετά τον τεμαχισμό, βάλτε όλα τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και ρίξτε αλάτι. Αφήστε τα κολοκυθάκια με το αλάτι για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέστε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ροδίστε τα κρεμμύδια. Ο σεφ στο βίντεο χρησιμοποιεί κόκκινο κρεμμύδι, αλλά οποιοδήποτε κρεμμύδι θα είναι αρκετό.

Όταν τα κρεμμύδια έχουν ροδίσει, προσθέστε σε μερικές σκελίδες σκόρδο.Το φρεσκοκομμένο σκόρδο είναι πάντα προτιμότερο, αλλά χρησιμοποιήστε ό, τι έχετε. Εάν είστε ένας από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται να κόψουν το σκόρδο με το χέρι, υπάρχει ένα τέχνασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αυτή τη διαδικασία ευκολότερη και θα προσθέσει ακόμη περισσότερη γεύση στο πιάτο σας: ρίξτε ελαφρά τα γαρίφαλα του σκόρδου σε μια μικρή ελιά λάδι και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου οι κορυφές των γαρίφαλων σκόρδου να ροδίσουν ελαφρώς. Αφαιρέστε από τη φωτιά και τοποθετήστε τα σε μια σανίδα κοπής. Πάρτε ένα πιρούνι και σκουπίστε τα γαρίφαλα σκόρδου. Όταν ψηθούν έτσι, θα σκουριάσουν εύκολα, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια σε αντίθεση με το να πρέπει να τα κόβουμε λεπτά. Αυτό δίνει επίσης εξαιρετικό άρωμα και ψητή γεύση στο σκόρδο σας.

Προσθέστε μισό κιλό αλεσμένο βόειο ή οποιοδήποτε κρέας και καφέ μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως. Αλατίζουμε το κρέας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Προσθέστε ένα κονσερβοποιημένο κουτί ντομάτας, φρέσκο ​​βασιλικό και μέλι στο μείγμα μας. Σε ξεχωριστό μπολ μακριά από τη φωτιά, ανακατέψτε τριμμένο τυρί, αυγό και παρμεζάνα. Προσθέτουμε πιπέρι. Βάλτε τις φέτες κολοκυθιών σας σε ένα ταψί και στεγνώστε.

Σε μια κατσαρόλα, αρχίστε να τοποθετείτε το λαζάνια σας. Εναλλακτικά τα στρώματα της σάλτσας (μείγμα βοείου κρέατος), τις φέτες κολοκυθιών και το μείγμα τυριών. 

Το βίντεο δείχνει έναν όμορφο και καλλιτεχνικό τρόπο επίστρωσης των ζυμαρικών σαν ύφανση καλαθιού.Κάντε τα στρώματά σας τόσο παχιά ή λεπτά όσο θέλετε.

Ψήνουμε στους  190 βαθμούς για 30-45 λεπτά. 


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του