Υπάρχει μια εμφανής διαφορά. Ο Καπουτσίνο έχει γάλα, ενώ ο Εσπρέσο όχι. Αλλά δεν είναι η μόνη: Υπάρχει μια, αρκετά παράξενη, που μάλλον δεν έχετε ακούσει ξανά.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ο Καπουτσίνο χύνεται πιο δύσκολα από τον Εσπρέσο. Η επιστημονική έρευνα ξεκίνησε όταν ένας μπαρίστα είπε σε μια επιστήμονα ότι ο Λάτε δεν χρειαζόταν καπάκι για να μη χυθεί στον δρόμο.
Η φράση αυτή παραξένεψε την επιστήμονα, με μια μελέτη να αποκαλύπτει τον λόγο που τα ροφήματα με αφρό χύνονται πιο δύσκολα. Η απάντηση σε αυτό είναι ότι μερικά στρώματα φυσαλίδων ακυρώνουν ουσιαστικά την κίνηση του υγρού και το κρατούν στη θέση του.
Οι συνάδελφοι της εν λόγω ερευνήτριας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, παρατήρησαν πως το ίδιο συμβαίνει με ένα ακόμα αφρώδες ποτό. Που δεν είναι άλλο από την μπίρα.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Style
24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει
Ταξίδια
24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Eat + Drink
24.04.2024
Νηστίσιμα, υγιεινά και… πεντανόστιμα!
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Σχέσεις
Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Body+Mind
Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Food
Προχτές
Πανεύκολο και οικονομικό
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους
Body+Mind
Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό
Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό
Style
Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο
Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα
Body+Mind
Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του