ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι μπορείς να κάνεις αν πέσεις θύμα ghosting;

Σίγουρα πάντως δεν πρέπει να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με το άτομο που σου το έκανε
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τι μπορείς να κάνεις αν πέσεις θύμα ghosting;
Φωτογραφία από τον χρήστη Charlotte May στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ghosting είναι δυστυχώς μια πρακτική πολλών ανθρώπων σήμερα, οι οποίοι αντί να πουν ξεκάθαρα στο άτομο με το οποίο βγαίνουν ή έχουν μια σχέση, ότι θέλουν να χωρίσουν, απλώς εξαφανίζονται και δεν δίνουν κανένα σημείο ζωής.

Σίγουρα είναι πολύ άσχημο για τους ανθρώπους που είναι δέκτες αυτής της συμπεριφοράς, όμως να ξέρεις ότι εκείνος που το κάνει έχει ακόμα μεγαλύτερο θέμα μέσα του, για αυτό και φέρεται έτσι, γιατί είναι ευθυνόφοβος και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον άλλον άνθρωπο.

Φυσικά, ghosting μπορεί να σου κάνει ακόμα και ένα άτομο που μιλάς πολύ συχνά ή συνέχεια online και να μην σου δώσει ποτέ, καμιά εξήγηση για τον λόγο που σε έκοψε. Δυστυχώς, είναι ένα κακό των εποχών μας, ειδικά τώρα που το chatting είναι τόσο εύκολο και απλό.

Και είσαι τυχερή και δεν έχεις βιώσει ακόμα κάτι τέτοιο, είναι πιθανό να έχει συμβεί σε κάποια φίλη ή γνωστή σου. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, φαίνεται ότι το 20% των ανθρώπων έχουν πέσει θύματα ghosting, ενώ το 25% έκανε ghosting. Το πως θα διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση όμως, είναι ένα άλλο θέμα. Το βασικό είναι να έχεις την ψυχραιμία σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο και να νευριάσεις, να θυμώσεις ή να στεναχωρεθείς δε θα σε βοηθήσει καθόλου να το μοιραστείς με τον άνθρωπο που σου φέρθηκε έτσι. Ειδικά αν θέλεις να σου στείλει αυτός κάποια στιγμή, καλύτερα να μην επικοινωνήσεις καθόλου. Κυρίως όμως, είναι το καλύτερο για εσένα, για να μην ξύνεις την πληγή σου και απαγοητεύεσαι συνέχεια, βλέποντας τον άλλον να σε αγνοεί.

Αν ο άνθρωπος αυτός έχει λόγο που εξαφανίστηκε και συνειδητοποιήσει την απουσία σου, τότε θα κάνει μια κίνηση να σε προσεγγίσει. Αν πάλι δε θέλει κάτι από εσένα, τότε δε θα ασχοληθεί ξανά και αυτό είναι και το καλύτερο, γιατί σε καμιά κοπέλα δεν αξίζει ένας άντρας που φέρεται έτσι. 

Σίγουρα ο έρωτας απαιτεί και την έκθεση σου στον άλλον, όμως να θυμάσαι να το κάνεις εκεί που πραγματικά αξίζει και όχι στον καθένα.

Αν από την άλλη, είχατε αναπτύξει μια άλφα σχέση, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να στείλεις ένα μήνυμα και να πεις ότι αυτού του είδους η σχέση δεν είναι κάτι που σε εκφράζει και ότι θα είναι καλύτερα να τελειώσει εδώ, μιας και έχετε να επικονωνήσετε μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 514 / position2: 1142
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb