ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εναλλακτικές λιχουδιές που μπορείς να φας αντί για σοκολάτα

Για μια πιο υγιεινή διατροφή, αλλά και για να γλυτώσεις τις περιττές θερμίδες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Εναλλακτικές λιχουδιές που μπορείς να φας αντί για σοκολάτα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι κάποιες φορές που νιώθεις μια ακατανίκητη λιγούρα για γλυκό και κυριώς για σοκολάτα, ειδικά τις ημέρες που περιμένεις και έχεις περίοδο. Δυστυχώς όμως, η σοκολάτα έχει πολλές θερμίδες και κάθε φορά που την βάζεις στο στόμα σου οι τύψεις σου την βγάζουν ξινή από την μύτη. Υπάρχουν όμως ορισμένες εναλλακτικές για να νικήσεις την όρεξη σου για σοκολάτα και να γλυκαθείς, χωρίς όμως να πάρεις περιττές θερμίδες.

Αποξηραμένα φρούτα

Μια μικρή χούφτα από αυτά έχει γύρω στις 40-80 θερμίδες, αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά, χωρίς λιπαρά. Μπορείς λοιπόν και να γλυκαθείς, αλλά και να φας μια υγιεινή τροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μούρα

Είναι μια τροφή πολύ πρακτική, καθώς μπορείς να πάρεις ένα σακουλάκι, να το βάλεις στην κατάψυξη και να σου κρατήσει για πολύ καιρό. Εκτός από τέλειο superfood, είναι και ένα σνακ ιδανικό για όσες κάνουν δίαιτα, ενώ ταιριάζουν πολύ με τα smoothies και τα δημητριακά και έχουν μόλις 50-90 θερμίδες ανά μερίδα.

Επιδόρπια γιαουρτιού

Τα περισσότερα επιδόρπια γιαρτιού έχουν μέχρι 100 θερμίδες, ενώ μπορείς να τα βρεις εύκολα στα super market. Είναι μια καλή εναλλακτική αν θέλεις να φας γλυκό, καθώς δεν παχαίνει και έχει ευχάριστη γεύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 437 / position2: 659
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb