E-Daily

Αν θέλεις να βρεις remote δουλειά, πρέπει να αλλάξεις αυτό στο βιογραφικό σου

Το στοιχείο που θα σε βοηθήσει να βρεις τη θέση που αναζητάς

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

18/11/2020 | 00:03

Τώρα με την πανδημία για το κλείσιμο μιας μεγάλης γκάμας επιχειρήσεων, θέλοντας ο κόσμος να βρει νέες δουλειές, κοιτάζει αγγελίες που αναφέρονται σε remote θέσεις, δηλαδή στην τηλεργασία.

Τα νέα δεδομένα στην καθημερινότητα και την ζωή, φαίνεται ότι δημιουργούν και νέες συνθήκες στον επαγγελματικό τομέα, με τις διαδικτυακές δουλειές να ανθίζουν και όλο και περισσότερους εργαζόμενους να μπαίνουν σε αυτήν την πραγματικότητα. Όμως, όπως αλλάζει ο τρόπος που γίνεται η δουλειά, έτσι πρέπει να αλλάξει και το βιογραφικό σου, ώστε να μπορέσει να κάνει τους νέους εργοδότες να σε προσέξουν και να σε προσλάβουν.

Έτσι λοιπόν, αυτό που πρέπει να τονίσεις στο βιογραφικό σου αν θέλεις να βρεις remote δουλεια είναι όλες οι δουλειές που έκανες εξ αποστάσεως. Δούλεψες περιστασιακά από το σπίτι, συνεργάστηκες με ανθρώπους παγκόσμια που είχατε διαφορά ώρας, συμμετείχες σε κάποιο διαδικτυακό σεμινάριο ή πήρες κάποιο πτυχίο μέσω online μαθημάτων, όλα αυτά πρέπει να τα αναφέρεις ξεκάθαρα και λεπτομερώς.

Επιβεβαιώσου επίσης, ότι αναφέρεις όλα τις τεχνολογικές σου γνώσεις, αν έχεις κάποιο πτυχίο πληροφορικής ή το πόσο καλά χρησιμοποιείς τα νέα μέσα και την σχέση σου με το διαδίκτυο. Πολύ βασικό να δείχνεις μεγάλη εξοικείωση και άνεση με το ίντερνετ.

Αν πάλι δεν έχεις καμία εμπείρια τηλεργασίας και θέλεις να αλλάξεις καριέρα, μην ανησυχείς, γιατί υπάρχουν τρόποι να το κάνεις. Αρχικά κάνε μια λίστα με όσους φίλους και γνωστούς εργάζονται εξ αποστάσεως και ζήτα τους βοήθεια. Αν π.χ. κάποιος έχει δική του επιχείρηση, ζήτησε του να σε βάλει να δουλέψεις δωρεάν για λίγες ώρες την ημέρα για να μάθεις τα βασικά. Έτσι, όχι μόνο θα μαζέψεις εμπειρία για το βιογραφικό σου, αλλά και θα κάνεις πρακτική πάνω στο επάγγελμα.

Τέλος, σε περίπτωση που στείλεις cover letter, πρέπει να εξηγήσεις γιατί θέλεις να κάνεις μια δουλειά εξ αποστάσεως. Μην βιαστείς να πεις για το ότι θέλεις π.χ. να ταξιδεύεις και σε βολεύει ή επειδή προτιμάς το σπίτι σου. Οι εργοδότες θέλουν να δουν απαντήσεις όπως το ότι η τηλεργασία αύξησε την πραγωγικότητα σου και ότι παρά την πανδημία μπορείς να δουλέψεις συγκεντρωμένα και αποτελεσματικά. Σκέψου το κάπως σαν μια "υπόθεση εργασίας". 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις