LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι πρέπει να γνωρίζετε επιλέγοντας έπιπλα κουζίνας

Διαλέξτε τα σωστά ντουλάπια και δώστε νέα όψη στην κουζίνας σας

Δημοσίευση 12/11/2020 | 19:04

Τι πρέπει να γνωρίζετε επιλέγοντας έπιπλα κουζίνας

Τα ντουλάπια κουζίνας διαμορφώνουν την όψη μιας κουζίνας πολύ περισσότερο από τα υπόλοιπα έπιπλα κουζίνας και τις ηλεκτρικές συσκευές, καθώς καλύπτουν πολύ μεγάλη επιφάνεια των τοίχων ενώ πολλές φορές περιβάλλουν ολοσχερώς και τις νησίδες που είναι πλέον αρκετά συνηθισμένες. Η επιλογή των σωστών ντουλαπιών, επομένως, είναι καθοριστικής σημασίας. Διαλέξτε τα σωστά ντουλάπια και δώστε νέα όψη στην κουζίνας σας.

Να θυμάστε πάντα ότι ο βασικός αρχιτεκτονικός κανόνας υπαγορεύει ότι η λειτουργία προηγείται και το στιλ ακολουθεί. Η λειτουργία από μόνη της υπαγορεύει το στιλ όπως, για παράδειγμα στις κουζίνες των τηλεοπτικών σεφ, ενώ, αντίθετα, όταν έχει προηγηθεί το στιλ συνήθως δεν υπάρχει υψηλή λειτουργικότητα. Ξεκινήστε το σχεδιασμό της κουζίνας σας από τι θέλετε να κάνετε σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού σας.

Τα δυο βασικά είδη στα έπιπλα κουζίναςΗ επιλογή των ντουλαπιών ξεκινάει από το ύφος του χώρου. Τα δύο βασικά είδη στιλ είναι το κλασσικό και το μοντέρνο. Αν και δεν είναι απίθανος ένας συνδυασμός κλασικού με μοντέρνες ηλεκτρικές συσκευές, συνήθως το κλασικό ταιριάζει καλύτερα με παραδοσιακές λευκές συσκευές. Το ρομαντικό στιλ για παράδειγμα δεν μπορεί να ταιριάξει με συσκευές με όψη βιομηχανικού μετάλλου.
Από την άλλη πλευρά, η επίπλωση και το στιλ της κουζίνας δεν χρειάζεται απαραίτητα να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σπίτι. Σε πολλά σπίτια θα δείτε διαφορετικά στιλ καθώς και χώρους με μεικτή αισθητική. Σκεφτείτε το συναίσθημα που θέλετε να σας προκαλεί η κουζίνα, αν θα είναι χώρος εστίασης και συνάντησης με αγαπημένα πρόσωπα ή θα είναι, απλά, ένας χώρος παρασκευής φαγητού.

Συμβουλευτείτε έναν ειδικό Στην επιλογή της κατάλληλης επίπλωσης για της κουζίνας σας, θα χρειαστείτε την καθοδήγηση ενός ειδικού, σχεδόν σίγουρα. Σας προτείνουμε τους ειδικούς στα έπιπλα κουζίνας της Gruppo Cucine για να σας καθοδηγήσουν σε ένα άρτιο αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων ώστε να διευκολύνετε το έργο τους. Για παράδειγμα, ότι τα κουτιά και οι πόρτες των ντουλαπιών μπορεί να είναι από διαφορετικό υλικό, κάτι που πλέον αποτελεί τον κανόνα.
Για λόγους οικονομίας αλλά και χρηστικότητας, τα κουτιά κατασκευάζονται κυρίως από μελαμίνες Mdf που είναι ελαφρύτερες και φτηνότερες από το μασίφ ξύλο, ενώ οι πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν από οποιοδήποτε υλικό. Έτσι έχουμε μασίφ, ήμι-μασίφ και ντουλάπια μελαμίνης. Αυτό που πρέπει, οπωσδήποτε να προσέξτε είναι ότι, σε αντίθεση με τα ντουλάπια, τα συρτάρια και οι συρταρωτοί μηχανισμοί φαίνονται όταν ανοίγουν και καλό είναι να είναι σε από το ίδιο υλικό με τις πόρτες ώστε να μην φαίνονται παράταιρα ή φτηνά.

Που οφείλεται η διαφοροποίηση της τιμήςΣε ότι αφορά το κόστος, σημαντικό ρόλο παίζουν τα μεταλλικά οι μηχανισμοί, οι μεντεσέδες, τα χερούλια και τα πόμολα. Με την επιλογή οικονομικών μεταλλικών στοιχείων μπορεί να επιτευχθεί μεγάλη οικονομία, χωρίς να γίνουν εκπτώσεις στο σχεδιασμό και το στιλ. Πλέον, στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία από μεντεσέδες και να κάνετε την επιλογή που ταιριάζει στην κουζίνα αλλά και το πορτοφόλι σας. Κάποια μεταλλικά στοιχεία όπως οι μηχανισμοί αθόρυβου κλεισίματος προσθέτουν επιπλέον πολυτέλεια, ευκολία αλλά και λειτουργικότητα.

Πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμόςΈνας παράγοντας που παραβλέπουν πολλοί καταναλωτές είναι ο φωτισμός της κουζίνας. Αν η κουζίνα σας δεν έχει αρκετό φυσικό φωτισμό, τότε τα χρώματα θα πρέπει να είναι ανοιχτά και οι επιφάνειες γυαλιστερές. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν η κουζίνα έχει δικό της παράθυρο ή πόρτα τότε όλες οι επιλογές είναι δυνατές ακόμα και αυτές των ρετρό σκούρων καφέ ή μαύρων ντουλαπιών.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο