E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα στρώματα ύπνου για ζευγάρια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/9/2020 | 00:03

Πώς να διαλέξετε τα καλύτερα στρώματα ύπνου για ζευγάρια

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να βελτιώσετε την υγεία σας, είναι να κοιμάστε καλά και ένα καλό στρώμα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό το στόχο. Αν κοιμάστε με έναν σύντροφο, η επιλογή ενός στρώματος που βολεύει και τους δύο δεν είναι πάντα εύκολη. Τα μοντέρνα στρώματα ύπνου διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και τύπους, οπότε με λίγη προσπάθεια μπορείτε να βρείτε ένα στρώμα που θα φιλοξενήσει και τους δύο με άνεση. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε, για να το πετύχετε.

Μέγεθος ΣτρώματοςΤα κρεβάτια king size είναι τα μεγαλύτερα και παρέχουν τον περισσότερο χώρο για εσάς και τον σύντροφό σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Γνωρίζατε ότι ένας μέσος άνθρωπος αλλάζει πλευρό περίπου 40 φορές μέσα στη νύχτα; Η κίνηση αυτή μπορεί να ξυπνήσει το άλλο άτομο ή να του προκαλέσει ανήσυχο ύπνο. Έτσι, ένα άνετο κρεβάτι και συνεπώς στρώμα είναι η αρχή για έναν βαθύ και ήρεμο ύπνο.
Τύπος Στρώματος

Υπάρχουν διάφοροι τύποι στρωμάτων, όπως στρώματα memory foam ή latex. Ενώ οποιοδήποτε είδος στρώματος μπορεί δυνητικά να είναι άνετο τόσο για εσάς όσο και για τον σύντροφό σας, τα στρώματα memory foam αλλά και αέρα έχουν κάποια ιδιαίτερα πλεονεκτήματα για ζευγάρια. Τα στρώματα αέρα είναι ρυθμιζόμενα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο σταθερότητας, ώστε ο καθένας να έχει αυτό που τον βολεύει. Τα στρώματα memory foam απορροφούν την κίνηση καλά, οπότε αν εσείς ή ο σύντροφός σας κινείστε πολύ, αυτό μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα που θα καθορίσει την αγορά σας.
Στυλ ύπνουΠριν αγοράσετε ένα στρώμα, συζητήστε με τον σύντροφό σας τον τρόπο ύπνου που προτιμάτε. Για παράδειγμα, αν κοιμάστε μπρούμυτα, θα έχετε διαφορετικές ανάγκες από κάποιον που κοιμάται στο πλάι. Συζητήστε αν προτιμάτε ένα σκληρό ή μαλακό στρώμα, ανάλογα με το πώς κοιμάστε. Αν και οι δύο κοιμάστε ανάσκελα, ένα σκληρό στρώμα είναι το ιδανικό, ενώ αν κοιμάστε μπρούμυτα, τότε ένα μαλακό στρώμα είναι αυτό που πρέπει να πάρετε. Αν έχετε εντελώς διαφορετικό στυλ ύπνου, τότε ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας είναι η πιο συμβιβαστική λύση.
Δοκιμάστε το για αρκετά λεπτά

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε κατά την επιλογή ενός στρώματος είναι να το δοκιμάσετε με τον σύντροφό σας. Φορέστε άνετα ρούχα όταν πάτε στο κατάστημα. Μην φοβάστε να κάνετε ερωτήσεις στον πωλητή και να μιλήσετε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφορετικών στυλ και υλικών στρώματος. Ύστερα, επιλέξτε μερικά μοντέλα και ξαπλώστε πάνω τους και οι δύο μαζί για περίπου 20 λεπτά. Πρόκειται για ένα αξιόπιστο τεστ που θα σας βοηθήσει να αποκλείσετε τα προφανώς ακατάλληλα στρώματα.
Περισσότερα θα βρείτε στην βιοτεχνία στρωμάτων Delta Strom.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις