LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα ντύσετε το σπίτι σας με χαλιά το χειμώνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2020 | 23:57

Πώς θα ντύσετε το σπίτι σας  με χαλιά το χειμώνα

Ανάλογα με τις δύο βασικές εποχές του χρόνου το σπίτι μας αλλάζει εντελώς πρόσωπο και μπορεί να μεταμορφωθεί από το ανάλαφρο σκηνικό του καλοκαιριού σε έναν πιο βαρύ αλλά συνάμα ζεστό χώρο το χειμώνα. Τι επεμβάσεις χρειάζεται όμως να κάνουμε στο σπίτι μας για να ταιριάζει με το κλίμα της εποχής και να νιώθουμε σε αυτό όσο πιο ζεστά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, γίνεται; Το μυστικό, πέρα από τα διακοσμητικά και το αναμμένο τζάκι φυσικά, βρίσκεται στο πάτωμα και συγκεκριμένα στην κάλυψή του με χαλιά ή μοκέτες.

Στις μέρες μας, κάθε καλαίσθητο σπίτι διαθέτει αρκετά χαλιά που δίνουν ζεστασιά στο χώρο, χρώμα ακόμα και στο πιο μουντό δωμάτιο και φιλοξενούν ανέμελες στιγμές. Παιδιά που παίζουν χαρούμενα, επισκέπτες που κάθονται σε αυτά γύρω από ένα χαμηλό τραπέζι και συζητούν γελώντας, κατοικίδια ζώα που κυλιούνται πάνω τους. Το χαλί δεν είναι πλέον είδος πολυτελείας, αφού με την βελτίωση της τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορεί να γίνει προσιτό στον καθένα. Είναι όμως ένα στοιχείο που μπορεί να μας κάνει, μέσα στη θαλπωρή του σπιτιού μας, να αισθανθούμε σαν βασιλιάδες. Και να χαμογελάμε κάθε φορά που τα στρώνουμε, όταν έξω το κρύο είναι πια τσουχτερό και το καλοκαίρι μας έχει αποχαιρετήσει.



Άλλα πάλι νοικοκυριά προτιμούν τις μοκέτες για την εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση που προσφέρουν αλλά και τη μεγαλύτερή τους ασφάλεια ιδιαίτερα σε σπίτια με παιδιά, καθώς αποφεύγεται το γλίστρημα στο γυμνό δάπεδο και φυσικά η επιφάνεια του πατώματος είναι πολύ πιο μαλακιά. Ωστόσο, οι μοκέτες έχουν το πρόβλημα ότι καθαρίζονται δύσκολα και γι’ αυτό μαζεύουν σκόνη και μπορούν να δημιουργήσουν αλλεργίες. Φυσικά, το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί με την αγορά μιας ειδικής συσκευής καθαρισμού, που είναι πολύ οικονομική και κάνει θαύματα δίνοντας στις μοκέτες την παλιά τους αστραφτερή λάμψη.

Σε κάθε περίπτωση στην αγορά κυκλοφορούν πολλά είδη χαλιών και μοκετών για κάθε βαλάντιο και γούστο. Η τιμή τους διαφέρει ανάλογα με το αν είναι εάν είναι μοντέρνα χαλιά ή κλασικά χαλιά, εάν είναι χειροποίητα ή όχι, καθώς και με βάση το υλικό τους, που μπορεί να είναι μεταξωτό, μάλλινο ή συνθετικό. Οι αισθητικές σας απαιτήσεις μπορούν να ικανοποιηθούν από τα ποικίλα σχέδια που θα βρείτε σε πολλά μαγαζιά, τα οποία πωλούν παιδικά και εφηβικά χαλιά αλλά και χαλιά για τα δωμάτια των ενηλίκων σε πολλά χρώματα που αιχμαλωτίζουν το μάτι.

Αφού καλύψετε με όμορφο τρόπο το δάπεδό σας και απολαύσετε την αίσθηση των γυμνών πελμάτων πάνω στη μαλακιά υφή, μπορείτε να δώσετε μια επιπλέον χειμωνιάτικη αύρα στο σπίτι σας με διάφορα μικροέπιπλα ή μικρές παρεμβάσεις στα ήδη υπάρχοντα. Ο μικρός σκαλιστός καθρέφτης που είχατε κρύψει το καλοκαίρι, γιατί σας φαινόταν πολύ βαρύς, είναι τώρα κατάλληλος, ενώ το σκουρόχρωμο κομοδίνο που είχατε καλύψει με ένα τραπεζομάντηλο μπορεί τώρα να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο και να σαγηνεύσει με τη μεγαλοπρέπειά του. Αλλά και εκτός από τα μικροέπιπλα, μπορείτε να προσδώσετε ένα διαφορετικό ύφος και στα μόνιμα έπιπλά σας προσθέτοντας για παράδειγμα ένα κιλίμι στον καναπέ ή ένα μάλλινο κάλυμμα στο κρεβάτι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς