E-Daily

Γρουσούζικα αντικείμενα που όλοι έχουν στο σπίτι

Μπορεί να φταίνε αυτά για την κακοτυχία σας

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

2/6/2020 | 00:04

Δεν είναι κακό να τσεκάρουμε καμιά φορά αν τα πράγματα στο σπίτι μας φέρνουν καλή ενέργεια ή γρουσουζιά, γιατί όπως και να το κάνουμε η τύχη μας θέλουμε να είναι καλή. Επομένως γιατί να μην την βοηθήσουμε να κινηθεί προς τα εκεί;

Αν λοιπόν στο σπίτι σας έχετε κάποιο από τα παρακάτω αντικείμενα, τότε ετοιμαστείτε να τα πετάξετε, μιας και είναι υπεύθυνα για την κακοτυχία σας. Είναι γρουσούζικα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Άδειες κουνιστές καρέκλες: Οι Ιρλανδοί πιστεύουν πως μια άδεια κουνιστή καρέκλα καλεί τις σκοτεινές δυνάμεις να κάτσουν σε αυτήν. Αν δε η καρέκλα κουνιέται από μόνη της,τότε λένε ότι κάποιο κακό πνεύμα έχει ήδη κάτσει σε αυτήν πράγμα που μπορεί να φέρει θάνατο και κακή τύχη στην οικογένεια.

Σπασμένα πιάτα και ποτήρια: Αν δείτε και την παραμικρή ρωγμή σε πιάτο ή ποτήρι τότε να το πετάξετε αμέσως, γιατί σύμφωνα με το φενγκ σούι τα πιάτα συμβολίζουν την ευημερία και την οικογένεια, οπότε όταν τρώτε σε σπασμένα ή ραγισμένα πιάτα προσελκύετε προβλήματα και αποτυχίες στη ζωή σας.

Φυτά που έχουν μαραθεί: Αν δείτε ότι τα φύλλα των φυτών σας αρχίζουν να γίνονται καφέ, τότε να τα πετάξετε γιατί θεωρείται κακή τύχη το να έχετε πεθαμένα φυτά στο σπίτι.

Μια μαύρη πόρτα: Σύμφωνα με το κινέζικο φενγκ σούι, μια μαύρη πόρτα προσελκύει κακή τύχη στο σπίτι. Βέβαια αυτό δεν ισχύει αν η πόρτα σας κοιτάει προς το βορρά.

Ένα παλιό ημερολόγιο: Ή ακόμα και ένα ημερολόγιο που δείχνει τη λάθος μέρα ή το λάθος μήνα, μιας και αυτό το αντικείμενο υπάρχει για να δείχνει το χρόνο που περνάει και αν το χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο, λέγεται ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή σας.

Καθρέφτες: Όλοι οι καθρέφτες μπορούν να φέρουν κακοτυχία, καθώς όπως λέει ο θρύλος, οι καθρέφτες που αντανακλούν μπορεί να σας κλέψουν την ψυχή. Και αυτός είναι ο λόγος που οι Βικτωριανοί κάλυπταν τους καθρέφτες τους όταν κάποιος πέθαινε για να μην προλάβει να παγιδευτεί το πνεύμα του στο εσωτερικό του καθρέφτη.

Κακτοειδή: Γενικά όλα τα φυτά που έχουν αγκάθια εκτός απο τα τριαντάφυλλα, αποτελούν εξαιρετικά κακό φενγκ σούι και λέγεται ότι φέρνουν αρνητική ενέργεια και κακή τύχη στο σπίτι.

Ένα σπασμένο ρολόι: Είναι κακό φενγκ σούι να έχετε σπασμένα πράγματα στο σπίτι σας, αν όμως έχετε συγκεκριμένα ένα ρολόι το οποίο είναι σπασμένο, αυτό μπορεί να φέρει θάνατο στην οικογένειά σου. Τουλάχιστον αυτό πίστευαν οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind 17.04.2024
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια 17.04.2024
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις 17.04.2024
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Χτες
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind Χτες
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη

Τα sneakers που επέστρεψαν και κάνουν χαμό

Style Προχτές
Ήταν τεράστια μόδα στα 00s και τώρα επανήλθαν!

Τυροπιτάκια νηστίσιμα, χωρίς μαγιά, χωρίς αναμονές

Food Προχτές
Τα πιο νόστιμα και εύκολα νηστίσιμα τυροπιτάκια που θα τα λατρέψετε

Τα wide‑leg jeans είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για άψογο στυλ κάθε στιγμή της ημέρας

Style Προχτές
Όσο και αν αγαπάς τα skinny jeans, δε γίνεται να μη σε κερδίσει η άνεση που προσφέρουν τα wide – leg jeans!