SKIN CARE

Αυτή ήταν η πανάκριβη skincare ρουτίνα της Jackie Kennedy

Η πρώην πρώτη κυρία αποτέλεσε το απόλυτο fashion και beauty icon της δεκαετίας της και όχι άδικα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτή ήταν η πανάκριβη skincare ρουτίνα της Jackie Kennedy

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι αδύνατο να μιλήσει κανείς για την Αμερική της δεκαετίας του 1960 -την πολιτική σκηνή, τις τάσεις της μόδας και της ομορφιάς- χωρίς να αναφερθεί στην οικογένεια Kennedy, και πιο συγκεκριμένα στην Jackie O. Η πρώην πρώτη κυρία αποτέλεσε το απόλυτο fashion και beauty icon της δεκαετίας χάρη στα stylish suit sets της, το iconic hair flip χτένισμά της και το ηλιοκαμένο look της.

Πίσω από την αψεγάδιαστη επιδερμίδα της κρυβόταν ο διάσημος Ούγγρος δερματολόγος, Erno Laszlo, το πελατολόγιο του οποίου περιελάμβανε κι άλλα σπουδαία ονόματα της εποχής, όπως εκείνο της Marilyn Monroe και της Audrey Hepburn. Μόλις πριν λίγες μέρες, το Museum of Makeup της Νέας Υόρκης έφερε στο φως τη συνταγή που της είχε γράψει to 1963, με αφορμή τις καλοκαιρινές διακοπές της στο Cape Cod, επιτρέποντάς μας να μάθουμε τι περιελάμβανε η καθημερινή skincare ρουτίνα της.

Όπως φαίνεται παραπάνω η συνταγή έχει συνταχθεί την 1η Μαΐου 1963, έξι μήνες δηλαδή πριν το θάνατο του προέδρου. "Αυτό το έγγραφο είναι ένα ιστορικό διαμάντι", λέει ο Doreen Bloch, συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Makeup Museum. "Μιλά για το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία, και τη σημαντικότητα της ομορφιάς και της αψεγάδιαστης εικόνας στην πολιτική της δεκαετίας του 1950 και του 1960", προσθέτει.

Οι οδηγίες του δερματολόγου είναι πολύ λεπτομερείς και κάπως ανορθόδοξες. Συμβουλεύει την Jackie να χρησιμοποιεί τονωτική λοσιόν προσώπου στις μασχάλες της, να καταναλώνει μια διατροφή πλούσια σε ψάρι και να μη φορά καπέλο "γιατί ο ήλιος είναι καλός για εκείνη, και δεν θα πρέπει να φοβάται τις καφέ κηλίδες, αφού θα τις εξαφανίσει το φθινόπωρο".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το πρωί, τη συμβουλεύει να χρησιμοποιεί δύο προϊόντα: Την απολεπιστική λοσιόν Erno Laszlo Light Controlling Lotion, την οποία θα πρέπει να την εφαρμόζει τόσο στο πρόσωπο, όσο και στις μασχάλες και το pre-cleansing έλαιο Erno Laszlo Phelityl Oil, το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζει στα άκρα της. Στο έγγραφο τονίζεται και το πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιεί περισσότερα έλαια και κρέμες στο πρόσωπό της, απ' όσα της έχει πει. "Διαφορετικά, τα εξογκώματα δεν θα εξαφανιστούν ποτέ, και θα εμφανιστούν ξανά μαύρα στίγματα και σπυράκια".

Το έγγραφο αποκαλύπτει και ένα πλάνο διατροφής για πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Ο δερματολόγος της προτείνει να τρώει δύο βραστά αβγά για πρωινό, μία φέτα ψωμί με μέλι, τσάι και γάλα χαμηλών λιπαρών. Με βάση τις οδηγίες του, το μεσημεριανό της περιελάμβανε βραστό βοδινό κρέας και τυρί cottage, ενώ το βραδινό της κάποιο είδος κρέατος και σαλάτα. Όπως φαίνεται, τη συμβουλεύει να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και να γυμνάζεται περπατώντας, ενώ της επιτρέπει να πίνει σαμπάνια.

Στο τέλος, ο δερματολόγος φένεται να δίνει συμβουλές περιποίησης και για τον πρόεδρο John F. Kennedy. Πιο συγκεκριμένα, συμβουλεύει την Jackie να εφαρμόζει στην πλάτη του το Phelityl Oil για να μειωθεί η ακμή στην πλάτη του. "Είναι τόσο ξηρή και έχει ακμή, γιατί πρέπει να κάνει τέσσερα μπάνια τη μέρα", αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 867 / position2: 1637
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb