ΜΟΔΑ

Το ροζ φόρεμα της Gwyneth Paltrow από τα Όσκαρ του `99 επιστρέφει στην αγορά

Και τα καλύτερα νέα, είναι ότι μπορείς να το αγοράσεις με ελάχιστα χρήματα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το ροζ φόρεμα της Gwyneth Paltrow από τα Όσκαρ του `99 επιστρέφει στην αγορά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα φορέματα είναι το πιο hot ρούχο της ανοιξιάτικης σεζόν και οι ανοιξιάτικες συλλογές των highstreet brands είναι γεμάτες από τα πιο παιχνιδιάρικα και στιλάτα σχέδια.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που κάνουν ένα statement dress, αλλά ο πιο ισχυρός είναι τα vintage στοιχεία -οι αναφορές σε looks και ντυσίματα του παρελθόντος ενισχύουν την εμφάνιση με ένα έξτρα επίπεδο sophistication, και της δίνουν την αύρα του ξεχωριστού και του «μελετημένου».

Ένα από τα διασημότερα φορέματα στην ποπ κουλτούρα, είναι το ροζ Ralph Lauren φόρεμα της Γκουίνεθ Πάλτροου στα βραβεία Όσκαρ του 1999. Η ίδια απέσπασε τελικά το βραβείο Ά Γυναικείου Ρόλου εκείνο το βράδυ για την ταινία Ερωτευμένος Σαίξπηρ -μια νίκη που θεωρήθηκε τόσο αμφιλεγόμενη όσο και το φόρεμά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Άλλοι το λάτρεψαν για την απλότητά του, άλλοι το μίσησαν για το χρώμα του που την έκανε να «μοιάζει με Μπάρμπι», ενώ χρόνια αργότερα η Πάλτροου αποκάλυπτε ότι το διάλεξε γιατί της φάνηκε «πολύ γλυκό».

Μάλιστα, το φόρεμα αρχικά είχε ένα πιο εφαρμοστό και sexy bustier στο πάνω μέρος, αλλά η ίδια προτίμησε αυτό το πιο απλό, άνετο fit με τις λεπτές τιράντες, που είχε κάτι από τη grunge κουλτούρα της εποχής.

Κι ενώ το φόρεμα έχει περάσει στην fashion ιστορία, τα Zara λάνσαραν ένα κομμάτι που του μοιάζει πολύ, στην ανοιξιάτικη συλλογή τους.

Πρόκειται για ένα ροζ μίντι φόρεμα από οργανικό βαμβάκι, με απλό ντεκολτέ και λεπτές τιράντες. Το σχέδιο ανοίγει με full skirt σε Α γραμμή, ενώ έχει «κρυμμένες» πλαινές τσέπες στη ραφή.

Πολύ πιο ευκολοφόρετο λόγω μήκους και υφάσματος, ανοιξιάτικο και ιδιαίτερο αλλά οπωσδήποτε εντυπωσιακό και grande, το φόρεμα των Ζara είναι η τοπ επένδυση της σεζόν και φοριέται στην πόλη αλλά και σε πιο forma περιστάσεις, όπως ένας καλοκαιρινός γάμος.

Ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσετε ένα τέτοιο κομμάτι είναι με ντένιμ τζάκετ και λευκά sneakers για πιο casual looks ή μαύρα πέδιλα και αξεσουάρ για μια ρετρό-inspired βραδινή εμφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
10 / position1: 483 / position2: 869
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb