E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Ένας διαφορετικός οδηγός για μπέργκερ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/2/2020 | 00:45

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Θέλεις να σε αποκαλούν Master Chef; Θέλεις να σε παρακαλάνε να έρθουν σπίτι σου για τα περίφημα μπέργκερ σου; Θέλεις να εντυπωσιάσεις την κοπέλα σου ή τον άντρα σου φτιάχνοντας τα μπέργκερ με αμερικάνικο τρόπο;

Αν ναι, τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα...

Μη τσιγκουνευτείς τα χρήματα όταν αγοράσεις κιμά.

Ο κακός κιμάς μπορεί αν σωθεί στο παστίτσιο, άντε και σε καμια μακαρονάδα με κιμά, αν ρίξεις κανα κιλό κεφαλοτύρι από πάνω. Στα μπέργκερ όμως δεν έχεις καμία ελπίδα αν ο κιμάς είναι κακός.

Μην αντιγράφεις τη μαμά σου όταν ρίχνει μπαχαρικά στα μπιφτέκια.

Το σωστό το μπέργκερ, το τίμιο, το Made in USA, θέλει αλάτι και πιπέρι και αυτά σε μικρές ποσότητες. Και πάντα τη μισή ποσότητα πριν το ψήσιμο και τη μισή ποσότητα κατά τη διάρκεια. Μερικοί ρίχνουν και πάπρικα, μέχρι εκεί όμως έ;

Μην φερθείς στο κιμά σαν να είσαι στο πρώτο ραντεβού

Τι εννοώ με αυτό; Ο κιμάς που θα γίνει μπέργκερ θέλει να πιαστείτε στα χέρια σαν καυγάς σε μπαρ στα Μάλια. Στην αρχή πολύ σκληρές μπουνιές μετά σαν να το χαιδεύεις...Σοβαρά ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα ανακάτεμα και χτύπημα και προς το τέλος απλό ανάκάτεμα για να ηρεμήσει και να έχει συνοχή όταν ψηθεί.

Μη πειραματίζεσαι με το ψωμάκι

Ειδικά εγώ δεν θα σου πω να μην πειραματιστείς, κάνε ότι θες, ότι έρθει στο μυαλό. Αλλά όταν κάνεις μπέργκερ, θα πάρεις το απλό ψωμάκι το στρόγγυλο με το σουσάμι πάνω.

Μη το αφήσεις να ψηθεί μόνο του.

Το μπέργκερ θέλει την προσοχή σου σαν γκόμενος/γκόμενα την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας σας. Μην φύγεις από πάνω του όταν ψήνεται, και να το γυρνάς αρκετές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μην βάλεις τίποτα κρύο μέσα του

Ακούγεται αισχρό αλλά δεν είναι. Οι Αμερικανοί που στις φλέβες του κυλάει κιμάς αντί για αίμα, δεν βάζουν ποτέ τα υλικά που προσθέτουν εντελώς κρύα. Ακόμα και την τομάτα, την αφήνουν λίγα δεύτερόλεπτα πάνω στη φωτιά. Ειδικά το τυρί ποτέ κρύο!!!! Και συμβουλή από φίλο που το 20% των κιλών του είναι από μπέργκερ, μην ξεχάσεις να βάλεις καραμελωμένα κρεμμύδια, πάνω και κάτω από το μπιφτέκι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind 26.04.2024
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets 26.04.2024
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

3 fashion trends που θα δεις πολύ στους δρόμους τώρα

Style 26.04.2024
Δοκίμασέ τα κι εσύ και θα δεις πως θα γίνουν αγαπημένα σου

8+1 ιδέες για καλό Πάσχα στη Θεσσαλονίκη

Πάσχα 26.04.2024
Ξεχωριστές εμπειρίες, βόλτες και ξεναγήσεις

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι Χτες
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style Χτες
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind Χτες
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food Χτες
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Προχτές
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Προχτές
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις