LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Ένας διαφορετικός οδηγός για μπέργκερ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/2/2020 | 00:45

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Θέλεις να σε αποκαλούν Master Chef; Θέλεις να σε παρακαλάνε να έρθουν σπίτι σου για τα περίφημα μπέργκερ σου; Θέλεις να εντυπωσιάσεις την κοπέλα σου ή τον άντρα σου φτιάχνοντας τα μπέργκερ με αμερικάνικο τρόπο;

Αν ναι, τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα...

Μη τσιγκουνευτείς τα χρήματα όταν αγοράσεις κιμά.

Ο κακός κιμάς μπορεί αν σωθεί στο παστίτσιο, άντε και σε καμια μακαρονάδα με κιμά, αν ρίξεις κανα κιλό κεφαλοτύρι από πάνω. Στα μπέργκερ όμως δεν έχεις καμία ελπίδα αν ο κιμάς είναι κακός.

Μην αντιγράφεις τη μαμά σου όταν ρίχνει μπαχαρικά στα μπιφτέκια.

Το σωστό το μπέργκερ, το τίμιο, το Made in USA, θέλει αλάτι και πιπέρι και αυτά σε μικρές ποσότητες. Και πάντα τη μισή ποσότητα πριν το ψήσιμο και τη μισή ποσότητα κατά τη διάρκεια. Μερικοί ρίχνουν και πάπρικα, μέχρι εκεί όμως έ;

Μην φερθείς στο κιμά σαν να είσαι στο πρώτο ραντεβού

Τι εννοώ με αυτό; Ο κιμάς που θα γίνει μπέργκερ θέλει να πιαστείτε στα χέρια σαν καυγάς σε μπαρ στα Μάλια. Στην αρχή πολύ σκληρές μπουνιές μετά σαν να το χαιδεύεις...Σοβαρά ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα ανακάτεμα και χτύπημα και προς το τέλος απλό ανάκάτεμα για να ηρεμήσει και να έχει συνοχή όταν ψηθεί.

Μη πειραματίζεσαι με το ψωμάκι

Ειδικά εγώ δεν θα σου πω να μην πειραματιστείς, κάνε ότι θες, ότι έρθει στο μυαλό. Αλλά όταν κάνεις μπέργκερ, θα πάρεις το απλό ψωμάκι το στρόγγυλο με το σουσάμι πάνω.

Μη το αφήσεις να ψηθεί μόνο του.

Το μπέργκερ θέλει την προσοχή σου σαν γκόμενος/γκόμενα την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας σας. Μην φύγεις από πάνω του όταν ψήνεται, και να το γυρνάς αρκετές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μην βάλεις τίποτα κρύο μέσα του

Ακούγεται αισχρό αλλά δεν είναι. Οι Αμερικανοί που στις φλέβες του κυλάει κιμάς αντί για αίμα, δεν βάζουν ποτέ τα υλικά που προσθέτουν εντελώς κρύα. Ακόμα και την τομάτα, την αφήνουν λίγα δεύτερόλεπτα πάνω στη φωτιά. Ειδικά το τυρί ποτέ κρύο!!!! Και συμβουλή από φίλο που το 20% των κιλών του είναι από μπέργκερ, μην ξεχάσεις να βάλεις καραμελωμένα κρεμμύδια, πάνω και κάτω από το μπιφτέκι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα 5 μυστικά ομορφιάς και στυλ της Dua Lipa

Σήμερα
Πάρε style inspo από την αγαπημένη pop star

Τα ζώδια σήμερα: 21 Φεβρουαρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Το νόστιμο λαχανικό που θα σε σώσει από hangover

Σήμερα
Το ξέρουν οι γιαγιάδες, το επιβεβαίωνουν οι επιστήμονες

Tι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε αποτοξίνωση

Σήμερα
Plus, η απόλυτη συνταγή αποτοξίνωσης από τη Rosie Huntington-Whiteley

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λένε άντρες και γυναίκες στις σχέσεις τους

Σήμερα
Ένα κοινό μυστικό που κανείς δεν αποκαλύπτει στο ταίρι του

Τα καλύτερα μυστικά διατροφής των celebrities

Χτες
Δοκίμασε τις συμβουλές τους και δεν θα χάσεις

Τα ζώδια σήμερα: 20 Φεβρουαρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Οι νέες εντυπωσιακές τάσεις στο χρώμα των μαλλιών

Χτες
Οι αποχρώσεις που κάνουν τη διαφορά

Εύκολες vegan συνταγές για bbq!

Χτες
Τώρα που είναι καλοκαίρι, τι πιο ωραίο από ένα ψηστήρι ακόμα και για τους vegan

Τσικνοπέμπτη: BBQ σαν επαγγελματίες... στο σπίτι!

Χτες
Απογειώστε το BBQ με τις συμβουλές των ειδικών του ERGON Αγορά

Οι λόγοι που οδηγούν το κάθε ζώδιο στον χωρισμό

Χτες
Γιατί ο κάθε αστερισμός έχει την δική του προσωπικότητα
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.