E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Ένας διαφορετικός οδηγός για μπέργκερ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/2/2020 | 00:45

Λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τα burger σου

Θέλεις να σε αποκαλούν Master Chef; Θέλεις να σε παρακαλάνε να έρθουν σπίτι σου για τα περίφημα μπέργκερ σου; Θέλεις να εντυπωσιάσεις την κοπέλα σου ή τον άντρα σου φτιάχνοντας τα μπέργκερ με αμερικάνικο τρόπο;

Αν ναι, τότε ακολούθησε τα παρακάτω βήματα...

Μη τσιγκουνευτείς τα χρήματα όταν αγοράσεις κιμά.

Ο κακός κιμάς μπορεί αν σωθεί στο παστίτσιο, άντε και σε καμια μακαρονάδα με κιμά, αν ρίξεις κανα κιλό κεφαλοτύρι από πάνω. Στα μπέργκερ όμως δεν έχεις καμία ελπίδα αν ο κιμάς είναι κακός.

Μην αντιγράφεις τη μαμά σου όταν ρίχνει μπαχαρικά στα μπιφτέκια.

Το σωστό το μπέργκερ, το τίμιο, το Made in USA, θέλει αλάτι και πιπέρι και αυτά σε μικρές ποσότητες. Και πάντα τη μισή ποσότητα πριν το ψήσιμο και τη μισή ποσότητα κατά τη διάρκεια. Μερικοί ρίχνουν και πάπρικα, μέχρι εκεί όμως έ;

Μην φερθείς στο κιμά σαν να είσαι στο πρώτο ραντεβού

Τι εννοώ με αυτό; Ο κιμάς που θα γίνει μπέργκερ θέλει να πιαστείτε στα χέρια σαν καυγάς σε μπαρ στα Μάλια. Στην αρχή πολύ σκληρές μπουνιές μετά σαν να το χαιδεύεις...Σοβαρά ο κιμάς θέλει αρκετή ώρα ανακάτεμα και χτύπημα και προς το τέλος απλό ανάκάτεμα για να ηρεμήσει και να έχει συνοχή όταν ψηθεί.

Μη πειραματίζεσαι με το ψωμάκι

Ειδικά εγώ δεν θα σου πω να μην πειραματιστείς, κάνε ότι θες, ότι έρθει στο μυαλό. Αλλά όταν κάνεις μπέργκερ, θα πάρεις το απλό ψωμάκι το στρόγγυλο με το σουσάμι πάνω.

Μη το αφήσεις να ψηθεί μόνο του.

Το μπέργκερ θέλει την προσοχή σου σαν γκόμενος/γκόμενα την πρώτη εβδομάδα της γνωριμίας σας. Μην φύγεις από πάνω του όταν ψήνεται, και να το γυρνάς αρκετές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Μην βάλεις τίποτα κρύο μέσα του

Ακούγεται αισχρό αλλά δεν είναι. Οι Αμερικανοί που στις φλέβες του κυλάει κιμάς αντί για αίμα, δεν βάζουν ποτέ τα υλικά που προσθέτουν εντελώς κρύα. Ακόμα και την τομάτα, την αφήνουν λίγα δεύτερόλεπτα πάνω στη φωτιά. Ειδικά το τυρί ποτέ κρύο!!!! Και συμβουλή από φίλο που το 20% των κιλών του είναι από μπέργκερ, μην ξεχάσεις να βάλεις καραμελωμένα κρεμμύδια, πάνω και κάτω από το μπιφτέκι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style 24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια 24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Ποια εποχή επιλέγουν οι περισσότεροι για να χωρίσουν

Σχέσεις 24.04.2024
Ο λόγος που συμβαίνει

Cocktail trends για το 2024

Food Χτες
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του