E-Daily

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

8+1 πράγματα που μπορείς να κάνεις στη Νάουσα

Ένα σωρό ιδέες για ένα Σαββατοκύριακο απόλαυση

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

1/2/2020 | 00:26

Ο χειμώνας ίσως να είναι μια από τις καλύτερες περιόδους για μια εκδρομή ως τη Νάουσα! Αν συνυπολογίσεις τα χιονοδρομικά σε απόσταση αναπνοής, την όμορφη πόλη, την υπέροχη φύση και τις Απόκριες, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανώσεις μια εκδρομή.

1. Μετα τους καφέδες (το Νέον και το Liebe μαζεύει τον περισσότερο κόσμο) και το φαγητό πρέπει να επισκεφθείτε το περίφημο «μπαλκόνι» της Νάουσας, ένα τεράστιο πάρκο έκτασης 30 περίπου στρεμμάτων, με εκπληκτική θέα και κυρίως μία μεγάλη λίμνη με ψάρια και πάπιες.


Νάουσα

2. Μια βόλτα ως την Σχολή του Αριστοτέλη, την τοποθεσία που περί τα μέσα του 4ου π.χ. αιώνα στέγασε την Σχολή όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο και στο χωριό Κοπανό, στην περιοχή της αρχαίας Μίεζας, όπου βρίσκεται το αρχαίο ομώνυμο θέατρο.


Cafe Neon

3. Επισκεφθείτε το άλσος του Αγίου Νικολάου, το οποίο είναι γεμάτο υπεραιωνόβια πλατάνια, φλαμουριές και βελανιδιές και όλα αυτά υπό την σκιά του επιβλητικού Βέρμιου!


3-5 πηγάδια

4. Αν πάτε αυτή την περίοδο τότε θα ζήσετε το έθιμο Γενίτσαροι και Μπούλες - Κυριακή της Αποκριάς η πόλη γεμίζει από πάρα πολύ κόσμο! Ο χαρακτηριστικός ήχος του ζουρνά και το νταούλι, τους συνοδεύει σε κάθε τους βήμα, καθώς χορεύουν στους δρόμους της Νάουσας κατά ομάδες (μπουλούκια).

5.
Ώρα για σκι! Κατευθυνθείτε προς 3-5 πηγάδια! Πρόκειται για ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο με πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας!



3-5 πηγάδια

6. Αγοράστε τα ξακουστά κρασιά της Νάουσας! Η ευρύτερη περιοχή της Νάουσας φημίζεται για την οινοπαραγωγή της. Το ομώνυμο κόκκινο κρασί Νάουσα, έχει λάβει πολλές διακρίσεις στην χώρα και στο εξωτερικό. 


Aρχοντικό Αγκωνάρι

7. Ιδανική περιοχή για φυσιοδίφες! Οι φυσιολάτρες, μπορούν, ακολουθώντας τα μονοπάτια και τις ειδικές επισημασμένες διαδρομές, όπως είναι το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, το οποίο είναι προσπελάσιμο όταν ευνοούν οι καιρικές συνθήκες, να εξερευνήσουν το βουνό, που είναι βατό και προσπελάσιμο όλο το χρόνο. 

Challet Parea

8. Ανεβείτε στο χωριό Μεταμόρφωση για βόλτα και φαγητό (πιάτα με κυνήγι και άγρια ​​μανιτάρια, φασολάδα και παραδοσιακά γλυκά) στο εστιατόριο του Αρχοντικού "Αγκωνάρι" με την απίστευτη θέα! Ιδανική επιλογή και για διαμονή αφού διαθέτει ρουστίκ σουίτες με τζάκι, και μπαλκόνι με θέα στο όρος Βέρμιο. 

Aρχοντικό Αγκωνάρι

9. Φύγαμε για Σέλι; Το χιονοδρομικό κέντρο που έφερε την κουλτούρα του σκι στην Ελλάδα, λειτουργεί από το 1934. Έχει 19 πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, μήκους 17 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του snowboarding. Όπως και στα 3-5 Πηγάδια, μπορείς να βρεις καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού και σχολές για χειμερινά σπορ, όπως και μπαρ και ξενοδοχεία για πιο ξεκούραστες επισκέψεις ή για το διάλειμμά σου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά