ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αγχώδη όνειρα: Γιατί τα βλέπουμε και τι ακριβώς σημαίνουν;

Το κλειδί είναι να τα κατανοήσεις αλλά όχι όπως φαντάζεσαι
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Αγχώδη όνειρα: Γιατί τα βλέπουμε και τι ακριβώς σημαίνουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα γνωρίζετε πότε έχετε στρες όταν ξυπνάτε και νιώθετε μια "επίμονη ανησυχία" χωρίς συγκεκριμένο λόγο.

Ενώ είναι πιθανό ότι πολλοί από εμάς καταλαβαίνετε τι ακριβώς λέμε αυτό το φαινόμενο, τα όνειρα άγχους είναι εντούτοις αηδιαστικά - και έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μια σκιά την επόμενη μέρα.

Το κύριο πρόβλημα με τα όνειρα άγχους είναι ακριβώς το πόσο απρόβλεπτα είναι: μπορεί να έχετε αγχώδη όνειρα κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα αγχωτικής περιόδου της ζωής σας, μετά από ένα χωρισμό ή όταν ξεκινάτε μια νέα δουλειά, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι εμφανίζονται επίσης σε άκυρες στιγμές εκεί που δεν το περιμένετε!

Το να είσαι γυμνός είναι πολύ συνηθισμένο στα όνειρα! Μπορεί να δείτε πως ξαναδίνετε εξετάσεις ή δεν μπορείτε να πάρετε πτυχίο. Ή, μπορείτε να προσπαθήσετε και να λύσετε ένα δύσκολο πρόβλημα, ξανά και ξανά, χωρίς καμία λύση ή αποτέλεσμα.

Το κλειδί είναι να προσπαθήσετε να εντοπίσετε ποια βασικά συναισθήματα σας δημιουργούν και πώς αυτό μπορεί να σχετίζεται με ό, τι αντιμετωπίζετε στην καθημερινή ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ψυχολόγος Lauri Loewenberg αναφέρει πως τα αγχώδη όνειρα δεν χρειάζεται να μας... απειλούν, αλλά αντ 'αυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μεταφορές για να σκεφτείτε τι κάνετε στην πραγματική ζωή.

"Τα όνειρα είναι μαζί σου κάθε βήμα. Είναι ο εσωτερικός σας γκουρού ", λέει ο Λόουενμπεργκ. "Είναι πολύ σημαντικό να τα λαμβάνεις υπόψη".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 307 / position2: 1070
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb