ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να μοιράζεσαι τις πετσέτες με το σύντροφό σου

Πρέπει να μάθεις τι υπάρχει επάνω τους
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί δεν πρέπει να μοιράζεσαι τις πετσέτες με το σύντροφό σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ζώντας με κάποιον που αγαπάτε είναι ωραία, το να μοιράζεστε τις πετσέτες σας, όχι.

Γιατί, όπως λένε οι επιστήμονες επιτρέπετε τα βακτήριά τους να έρθουν στο πρόσωπό σας. 

Αν μοιράζεστε πετσέτες με το ταίρι σας - ή και με το συγκάτοικό σας - είναι πολύ πιθανό το σώμα και το πρόσωπό σας να έρχονται σε επαφή με βακτήρια που μπορεί να μολύνουν το δέρμα σας. Η εταιρεία Drench διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι το 90% των πετσετών είναι γεμάτες βακτήρια και ότι το 56% των συντρόφων μοιράζονται αυτά βακτήρια όταν έχουν την ίδια πετσέτα για το πρόσωπο.

Από αυτές τις πετσέτες, το 14% είχαν επάνω τους το βακτήριο E.Coli και οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι πετσέτες μπορούν να φιλοξενούν άλλα μολυσματικά βακτήρια! Και το χειρότερο, επειδή οι πετσέτες μπορεί να είναι υγρές, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται άνετα σε ένα υγρό φιλόξενο περιβάλλον που τους επιτρέπει να απλωθούν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Diana Gall, του Doctor 4 U, λέει στο Metro.co.uk:

"Οι υγρές, ζεστές πετσέτες είναι το τέλειο περιβάλλον για τα μικρόβια. Και αν οι πετσέτες χρησιμοποιούνται επανειλημμένα από διαφορετικούς ανθρώπους, μπορεί να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να στεγνώσουν εντελώς, επιτρέποντας στα βακτήρια να ευδοκιμήσουν. Το χειρότερο όλων όμως είναι η μόλυνση των κολοβακτηριδίων - γνωστών και ως βακτήρια, όπως το E. coli - που προέρχεται από την περιττωματική ύλη".

Γι'αυτό σκεφτείτε το καλύτερα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
5 / position1: 182 / position2: 897
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb