E-Daily

Βρεθήκαμε στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα: Γιατί να πάτε, και τι θα δείτε

Στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Δημοσίευση 12/12/2019 | 00:26

Εκατοντάδες λεωφορεία καθημερινά και χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν όλο το Δεκέμβριο στην πόλη των Τρικάλων. Και ο λόγος κυρίως ένας, το ξακουστό πλέον χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο που ξεπέρασε κάθε άλλο στην Ελλάδα.

Επισκέπτες από κάθε σημείο της Ελλάδας επέλεξαν να βρεθούν και αυτό το Σαββατοκύριακο στην μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, στον «Μύλο των Ξωτικών». Βρεθήκαμε στο τεράστιο αυτό υπερθέαμα και είδαμε γιατί έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία. 

Πριν από 8 χρόνια ακριβώς, γεννήθηκε το πιο ονειρεμένο και παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, και φέτος, ο 9ος «Μύλος των Ξωτικών» είναι πλέον γεγονός και πιο πλουραλιστικός από ποτέ. Και το καλύτερο, δεκάδες δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο.

Αν έχετε βρεθεί ξανά σε "χριστουγεννιατικα χωριά" ή θεματικά πάρκα ίσως να έχετε μια γενική εικόνα του τι μπορείτε να συναντήσετε, όμως σε καμία περίπτωση δεν περιμένετε τόσες πολλές εκπλήξεις, τόσο καλή οργάνωση, τόσες δραστηριότητες και τόσο πολύ κόσμο.

Από το παγοδρόμιο έως το μαγευτικό καρουζέλ, τα τρενάκια και τις αγορές, τα σοκολατένια εργαστήρια, τα πηγάδια με τις ευχές, το ταχυδρομείο και το εντυπωσιακό σπίτι του Αη Βασίλη, κάθε γωνία κρύβει εκπλήξεις!

Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών, το μεγάλο κτίριο του Μύλου, με τη μεγάλη κατακόκκινη κορδέλα, γέμισε και πάλι κόσμο! 

Η Νεράιδα Ζαχαρένια, κάθεται στο γλυφιτζουρένιο θρόνο της, ενώ πιο κάτω θα βρείτε τη βασίλισα Ρόζα να κάνει κούνια μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο λουλούδια ως το ταβάνι! 

Περπατώντας στο παραμυθένιο δάσος θα ανακαλύψετε το Πηγάδι των Ευχών. Εκεί μπορείτε να πείτε την ευχή σας μυστικά.. και που ξέρετε, μπορεί και να σας απαντήσει!

Το Σοκολατένιο εργοστάσιο, το ταχυδρομείο των Ξωτικών, το βασίλειο των λουλουδιών, το κρυστάλλινο παλάτι της Playmobil είναι μόλις μερικά ακόμη σημεία ό,τι πρέπει για εξερεύνηση!

Επισκεφθείτε το μεγαλύτερο βασίλειο του πάρκου, το Βασίλειο του Πάγου και πάρτε μια γερή δόση από χιονονιφάδες και Χριστούγεννα! Ανακαλύψτε το μεγάλο παγωμένο κάστρο και μπείτε σε έναν μαγικό χιονισμένο κόσμο που οδηγεί στον Άγιο Βασίλη...

Και μπορεί να πιστεύετε πως ο Μύλος των Ξωτικών είναι για παιδιά, όμως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, πως οι μεγάλοι χαίρονται περισσότερο, γιατί σε όλους και κυρίως στους ενήλικες, πάντα χρειάζεται λίγη παραπάνω μαγεία στη ζωή μας. 

Ο Καρυοθραύστης, το διασημότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι όλων των εποχών, ζωντανεύει στο Μύλο των Ξωτικών

Ακολουθήστε τη μαγική ιστορία του ξύλινου Καρυοθραύστη και της μικρής Κλάρας στα 4 παραμυθένια Βασίλεια