LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Λατρεμένη συνταγή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και... αναμνήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/11/2019 | 18:57

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το τεμαχισμένο μοσχάρι, με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας απ’ την κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε να “πιάσει” ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη) και σοτάρουμε να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

6. Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, “ξύνοντας” με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.

7. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

8. Καλύπτουμε με το νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα (καλυμμένο με το καπάκι), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6 συμπεριφορές που εμφανίστηκαν και αυξήθηκαν μέσα στη πανδημία

Food Σήμερα
Ο αντίκτυπος της καραντίνας και τα σημάδια που άφησε

Τα ζώδια σήμερα: 20 Aπριλίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Οι 10 τάσεις που θα φορεθούν την Ανοιξη 2021

Food Σήμερα
Τα Trends που πρωταγωνίστησαν στα Fashion Shows των μεγάλων οίκων

Ρυζόνερο: Ο πιο τέλειος DIY τρόπος για μακριά και πλούσια μαλλιά

Food Σήμερα
Το μυστικό των γυναικών από το «Χωριό με τα πιο μακριά μαλλιά», στην Κίνα

Το φόρεμα της Ελένης Φουρέιρα που ξεσήκωσε το κοινό

Food Σήμερα
Ποιος είναι ο σχεδιαστής και πόσο κοστίζουν οι δημιουργίες του

Πως η καραντίνα δημιούργησε την πιο προβληματική τάση στις γνωριμίες

Food Σήμερα
Τι είναι το apocalypsing και γιατί δεν το θέλεις πραγματικά;

Αυτό είναι πιο hot αξεσουάρ μαλλιών της Ανοιξης

Food Σήμερα
Θα το βλέπεις πολύ απο εδώ και πέρα

To πλεκτό μαγιό της Kylie Jenner που ξεπουλάει σαν τρελό

Food Χτες
Από τη στιγμή που ανέβασε φωτογραφία

Rope Ponytail: Πως θα κάνεις το νεο trendy χτένισμα

Food Χτες
2 διαφορετικοί τρόποι για να το πετύχεις

Τα ζώδια σήμερα: 19 Aπριλίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

5 Celebrities και τα αγαπημένα τους κόκκινα κραγιόν

Food Χτες
Μπορεί να είναι ήδη και δικά σου αγαπημένα

Ποια είναι τα babydoll shoes που τόσο λατρεύει η Sarah Jessica Parker;

Food Χτες
Η τάση που επιστρέφει από τις παλιότερες σεζόν και καμιά δεν το περίμενε
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.