LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Λατρεμένη συνταγή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και... αναμνήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/11/2019 | 18:57

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το τεμαχισμένο μοσχάρι, με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας απ’ την κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε να “πιάσει” ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη) και σοτάρουμε να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

6. Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, “ξύνοντας” με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.

7. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

8. Καλύπτουμε με το νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα (καλυμμένο με το καπάκι), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο μήνας που γεννήθηκες αποκαλύπτει τον πιο μεγάλο σου πόθο

Food Σήμερα
Αυτό που θέλεις πιο πολύ από όλα, αυτό που σε συγκινεί πιο βαθιά

Τα ζώδια σήμερα: 25 Φεβρουαρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Vintage Girls: H μόδα στο Tik Tok που μας αρέσει

Food Σήμερα
Σίγουρα πρέπει να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτά τα κορίτσια

Οι τροφές που καταστρέφουν την τεστοστερόνη

Food Σήμερα
Αν θες να είσαι ακμαίος, πρέπει να προσέχεις...

Τα ζώδια σήμερα: 24 Φεβρουαρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η Influencer που έβαψε το πρόσωπό της μισό ‑ μισό

Food Χτες
Πώς βαφόμασταν το 2016 Vs πώς βαφόμαστε τώρα

Το καλοκαίρι όλες θα δοκιμάσουν αυτό το χτένισμα

Food Χτες
Εσυ θα το τολμήσεις; Είναι μεγάλη μόδα και έρχεται για να μείνει

Η βιταμίνη που μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο

Food Χτες
Και μπορείς να την βρεις παντού

Γιατί ενώ τρως υγιεινά δεν πέφτει η ζυγαριά;

Food Χτες
Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι κάνουμε λάθος και δεν χάνουμε βαρος;

Το κραγιόν που πρέπει να έχουν όλες οι ξανθές στο νεσεσέρ τους

Food Χτες
Τους πάει τρελά και μπορούν να το φοράνε όλη την ημέρα

Οι τροφές που σε κάνουν να πεινάς περισσότερο

Food Χτες
Εσύ νομίζεις θα χορτάσεις αλλά σου ανοίγουν ακόμα πιο πολύ την όρεξη
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.