LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας που κάνει τη διαφορά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 10/10/2019 | 00:18

Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα

Θα χρειαστούμε:

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες πάχους 2,5 εκ. περίπου
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πουρέ για συνοδευτικό

Πάμε να τις ετοιμάσουμε:

1. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζουμε τις μπριζόλες για 7-8 λ ή μέχρι να ψηθούν και ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

2. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τσιμπίδα και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. (Εναλλακτικά ψήνουμε τις μπριζόλες μας σε γκριλιέρα ή στο φούρνο).

3. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα σκόρδα, τη μουστάρδα σε σκόνη, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1/2 λ.

4. Ρίχνουμε βροχηδόν το αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το ξύδι και το κρασί συνεχίζοντας διαρκώς το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

5. Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με συνοδευτικό επιλογής μας και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ταξίδι στη Σλοβενία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Food Σήμερα
Τοπίο βγαλμένο από παραμύθι

Τα ζώδια σήμερα: 20 Οκτωβρίου

Food Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Γιατί δεν μπορείς να φας μόνο ένα πατατάκι

Food Σήμερα
Τώρα η επιστήμη σου δίνει άλλοθι

Δες σε μερικά λεπτά όλη την εξέλιξη της μόδας στα γυναικεία πουκάμισα

Food Σήμερα
100 χρόνια μόδα για γυναίκες: Mπλούζες και πουκάμισα

Η μεγαλύτερη τηγανητή πατάτα σερβίρεται εδώ

Food Σήμερα
Θέλουμε να δοκιμάσουμε ΤΩΡΑ

Πόσο καιρό πριν τη σύλληψη πρέπει να κόψουν το αλκοόλ οι υποψήφιοι γονείς

Food Χτες
Δες τους κινδύνους που διατρέχει το έμβρυο

Τα ζώδια σήμερα: 19 Οκτωβρίου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Γιατί τα μωβ φρούτα & λαχανικά θεωρούνται superfoods

Food Χτες
Να αρχίσεις να τα τρως άμεσα!

Η Nicole Scherzinger έχει το ωραιότερο σπίτι που είδαμε τελευταία στο LA

Food Χτες
Home theater και τεράστιο σαλόνι, και κούνια και πισίνα στο μπαλκόνι της

Πως θα χωρίσεις το αγόρι σου χωρίς να σε μισήσει

Food Χτες
Γενικά οι χωρισμοί δεν είναι ωραίοι, όμως υπάρχουν και καλοί τρόποι για να τους κάνεις

Αλήθειες που δεν θα σου πει ποτέ ο οδοντίατρος σου

Food Χτες
Αλλά πρέπει να τις ακούσεις

Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο

Food Χτες
Μια αγαπημένη, πεντανόστιμη συνταγή
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.