E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ανατομία ενός τέλειου μπαρ στο σπίτι

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που κάθε μπαρ στο σπίτι θα πρέπει να έχει

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 7/10/2019 | 16:06

Η ανατομία ενός τέλειου μπαρ στο σπίτι
Chris F from pexels

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το καρότσι, τα ποτήρια, και τα οινοπνευματώδη που χρειάζεται μια σωστή κάβα ποτών. Δείτε παρακάτω μερικά στοιχεία που θα αναβαθμίσουν εκείνη την άχαρη γωνία του σπιτιού.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που κάθε μπαρ στο σπίτι θα πρέπει να έχει, και μερικούς απλούς κανόνες για να ακολουθήσετε έτσι ώστε να φαίνεται κομψό. Καλό θα ήταν να μην έχετε τα ράφια πολύ στριμωγμένα. Δηλαδή δεν χρειάζεται να έχετε κάθε ποτήρι ή κάθε αλκοολούχο ποτό εκεί πάνω.

 1. Το καρότσι του μπαρ

Ακόμα και αν το καρότσι του μπαρ είναι γεμάτο με ακριβά ουίσκι, κρασιά ή άλλα ποτά, θα πρέπει να φαίνεται και να είναι καλό. Επιλέξτε ένα ξύλινο έπιπλο για μια πρωτότυπη εμφάνιση σε αντίθεση με μια σιδερένια σύνθεση. Αν δεν βρείτε κάτι που να σας αρέσει μπορείτε να φτιάξετε ένα. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ένας τεχνικός για επισκευές στο σπίτι ή απλά το διαδίκτυο. Επίσης τοποθετήστε έναν όμορφο δίσκο πάνω στο μπαρ. Το να έχετε δίσκο στο μπαρ σας, σας επιτρέπει να μεταφέρετε τα ποτά στους επισκέπτες εύκολα και με στυλ. Διαλέξτε έναν δίσκο καθρέφτη καθώς η αντανάκλαση θα κάνει τα ποτά να φαίνονται πιο ωραία, ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει έναν απαλό φωτισμό το βράδυ.

 2. Τα ποτήρια

 Ένα άλλο ουσιαστικό στοιχείο για ένα μπαρ στο σπίτι είναι και τα ποτήρια. Είναι ωραίο να έχετε μια ποικιλία από ψηλά ποτήρια, μέχρι ποτήρια για σφηνάκια, ποτήρια για σαμπάνια και ακριβά παλιομοδίτικα ποτήρια για μαρτίνι. Τοποθετήστε ένα ποτήρι από την κάθε κατηγορία για να δημιουργήσετε μια ωραία σύνδεση. Ένα σωστό μπαρ είναι εφοδιασμένο με μια ποικιλία από ποτήρια. Φροντίστε να προμηθευτείτε με τα κατάλληλα ποτήρια για κρασί, για ουίσκι, για σαμπάνια κτλ.

 3. Τα ποτά

Μια καλή λύση είναι να κρατάτε στο μπαρ σας τα κλασικά ποτά, όπως ακριβά ουίσκι, βότκα και τζιν εκεί όλο το χρόνο αλλά και μερικά εποχιακά όπως λιμοντσέλο και ρούμι για το καλοκαίρι ή Baileys και Αμαρέτο για το χειμώνα. Επίσης, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να τοποθετήσετε κάθε μπουκάλι πάνω στο μπαρ, καλύτερα να διαλέξετε την ωραιότερη συσκευασία και να κρατήσετε αυτή.

4. Τα αξεσουάρ

Το μόνο πράγμα που θα δώσει προσωπικότητα στο μπαρ σας, είναι η προσθήκη αρκετών αξεσουάρ. Μπορείτε να προσθέσετε λουλούδια, καλαμάκια, μια κρυστάλλινη καράφα, έναν vintage αναδευτήρα όλα να διατηρούν μια χρυσή ή ασημένια παλέτα χρωμάτων. Θα μπορούσατε επίσης να προσθέσετε μερικά βιβλία με συνταγές για κοκτέιλ, μια πετσέτα σερβιρίσματος σε ένα διασκεδαστικό αποτύπωμα, σέικερ για κοκτέιλ, μερικά έργα τέχνης και φρούτα, όπως λεμόνι και λάιμ.

Έτσι, αν προσαρμόσετε τα παραπάνω στα γούστα σας θα φτιάξετε ένα εύκολο και τέλειο μπαρ στο σπίτι. Και μόλις είναι έτοιμο το μόνο που χρειάζεται είναι να προσκαλέσετε τους φίλους σας για να το απολαύσετε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα