Τι να φάτε σήμερα: Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 30/9/2019 | 12:17
θα χρειαστούμε:
Για το κοτόπουλο:
- 10 κοπανάκια κοτόπουλο
- 1 κ.σ. σουσάμι, για γαρνιτούρα
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 φλ. κέτσαπ
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη
- ¼ φλ. μελάσα
- 2/3 φλ. ξύδι, από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. καπνιστό αλάτι
- ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- ¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- ¼ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
- ½ κ.γ. μουστάρδα, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κανέλα
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
Σάλτσα μπάρμπεκιου:
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη καστανή ζάχαρη, τη μελάσα, το ξύδι, το καπνιστό αλάτι, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το μαυροπίπερο, το τσίλι, τη σκόνη μουστάρδας, την κανέλα και ανακατεύουμε απαλά, αλλά για αρκετή ώρα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Μόλις το μείγμα φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε κι άλλο την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 30 περίπου λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
Κοτόπουλο:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και αραδειάζουμε τα κοπανάκια κοτόπουλου.
- Με τα χέρια αλείφουμε τα κοπανάκια με τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα (η υπόλοιπη σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ημέρες), φροντίζοντας να πάει παντού.
- Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Έτσι θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Food
02.12.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σπιτική πίτσα μαργαρίτα
Food
15.09.2019
Λαζάνια στο φούρνο με τον αυθεντικό ιταλικό τρόπο
Food
19.10.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
Έχουμε την απόλυτη συνταγή για Cheeseburger
Food
07.12.2019
Τι να φάτε σήμερα: Πιτόγυρο κατ` οίκον
Food
26.09.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Style
24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει
Ταξίδια
24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Eat + Drink
24.04.2024
Νηστίσιμα, υγιεινά και… πεντανόστιμα!
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Σχέσεις
Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Body+Mind
Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Food
Προχτές
Πανεύκολο και οικονομικό
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους
Body+Mind
Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό
Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό
Style
Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο
Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα
Body+Mind
Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του