ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προβιοτικά: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις & γιατί τα χρειάζεσαι

Έχουν απίστευτα οφέλη τόσο στην ομορφιά, όσο και στην υγεία σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Προβιοτικά: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις & γιατί τα χρειάζεσαι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προβιοτικά, μια λέξη που κατά πάσα πιθανότητα έχεις ακούσει από φίλες σου και η οποία περιγράφει μια ουσία που κάνει απίστευτο καλό στον οργανισμό σου, ενώ πολύ συχνά θα αναφέρονται σε αυτά σαν λύση σε γυναικολογικά προβλήματα. Πριν όμως αναλύσουμε τη σημασία των προβιοτικών, πρέπει να μάθεις τι είναι το μικροβίωμα και πως λειτουργεί.

Το μικροβίωμα είναι το σύνολο των μικροοργανισμών που ζουν στον οργανισμό σου. Ο κάθε όργανο τους σώματος σου έχει το δικό του μικροβίωμα, όπως και το δέρμα που αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο ενός οργανισμού.

Τα μικρόβια που υπάρχουν στον οργανισμό σου χωρίζονται σε καλά και κακά και ο βασικός στόχος είναι να βρίσκονται πάντα σε ισορροπία μεταξύ τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ανθρώπινο δέρμα έχει περίπου ένα δισεκατομμύριο μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Όταν αυτοί οι μικροοργανισμοί βρίσκονται σε ισορροπία, όλα κυλούν ομαλά στον οργανισμό. Αν όμως συμβαίνει το αντίθετο δυστυχώς προκύπτουν διάφορα προβλήματα.

Βέβαια, το περιβάλλον που ζεις και διάφοροι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες αποτελούν τη βασική αιτία της διαταραχής της ισορροπίας τους μικροβιώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε περίπτωση που χαλάσει η ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου, τότε αμέσως υπάρχουν προβλήματα και στο μικροβίωμα του δέρματος, καθώς αυτά έχουν άμεση σχέση. Γι αυτό το λόγο οι δερματολόγοι τονίζουν ότι είναι σημαντικό και για την υγεία του δέρματος, να προσέχεις τη διατροφή σου.

 Κοινώς, η υγεία του εντέρου σχετίζεται απόλυτα με την υγεία του δέρματος και δεν είναι τυχαίο το ότι όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό των προϊόντων τους τα προβιοτικά.

Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιοι όταν ακούει τη λέξη προβιοτικά, είναι το γιαούρτι. Οι ουσίες αυτές είναι στην πραγματικότητα ζυμομύκητες, οι οποίοι έχουν την ιδιότητα να αφομοιώνονται από τον οργανισμό και ο ρόλος τους στα skincare προϊόντα είναι πολύτιμος, αφού ενισχύουν τη σωστή λειτουργία του δερματικού κυττάρου αλλά και τη λειτουργία φραγμού του δέρματος. Επιπλέον μπορούν να μειώσουν τις βλάβες-φλεγμονές που μπορεί να έχει το δέρμα από διάφορες αιτίες όπως είναι η ακμή.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αναζητήσεις προϊόντα με προβιοτικά και να τα βάλεις στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου και τα αποτελέσματα τους θα σε εκπλήξουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 556 / position2: 1129
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb