LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να κάνετε την μετακόμιση σας πιο εύκολη

Εύκολες στρατηγικές και ιδέες για να αποφύγετε τα λάθη

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 11/9/2019 | 17:46

Πως να κάνετε την μετακόμιση σας πιο εύκολη
Timothy Buck on Unsplash

Προετοιμάζεστε για μετακόμιση; Ίσως να είστε τόσο επικεντρωμένοι σε όσα πρέπει να κάνετε που πολλές φορές ξεχνάτε όσα δεν πρέπει να κάνετε. Ούτως ή άλλως, είναι εύκολο να παγιδευτείτε στη μέση της κινούμενης τρέλας. Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Παρακάτω υπάρχουν 5 κοινές ατυχίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της κινητής διαδικασίας. Σας παρέχουμε εύκολες στρατηγικές και ιδέες για να αποφύγετε αυτά τα λάθη μετεγκατάστασης την επόμενη φορά που θα μετακινηθείτε.

5 κοινές ατυχίες κατά την μετακόμιση

Καταστρέφονται τα έπιπλα

Δυστυχώς, τα επιζήμια έπιπλα είναι ένα από τα πιο κοινά συχνά ατυχήματα. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είναι εύκολο να γίνονται γδαρσίματα ή να χτυπιούνται αντικείμενα όπως καναπέδες, καρέκλες, τραπέζια και άλλα βαριά έπιπλα. Ακόμα και οι επαγγελματίες μεταφορείς είναι γνωστό ότι περιστασιακά βλάπτουν τα έπιπλα κάποια στιγμή. Μεταξύ των αναγκών να ανασηκώνετε, να μεταφέρετε και να μεταφέρετε βαριά έπιπλα, είναι λογικό να πέσετε κατά λάθος ή να χτυπήσετε κάτι στο δρόμο για το νέο σπίτι. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε να καταστρέψετε τα έπιπλά σας την ημέρα της μετακόμισης. Για αρχάριους, αποσυναρμολογήστε όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την μετακόμιση. Δεύτερον, προετοιμάστε και συσκευάστε κατάλληλα τα έπιπλα. Χρησιμοποιήστε κουβέρτα και πλαστικό περιτύλιγμα για να προστατεύσετε μεμονωμένα αντικείμενα και γωνίες επίπλων. Τρίτον, χρησιμοποιήστε εργαλεία και εξοπλισμό όπως κούκλες, ράμπες φόρτωσης και γραβάτες κατά τη μετακίνηση επίπλων.

Να παγιδευτείτε σε κακούς επαγγελματίες

Ίσως το χειρότερο ατύχημα που μπορεί να συμβεί είναι να εξαπατηθείτε από αδίστακτους μη επαγγελματίες. Αυτό το "ατύχημα" είναι ένα λάθος που σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε. Πολλές φορές, οι απάτες περιλαμβάνουν τη μίσθωση μη επαγγελματιών μεταφορέων για τη μεταφορά αντικειμένων. Αυτοί οι μετακινητές μπορεί να κρατήσουν τα αντικείμενα σας, να κλέψουν τα τιμαλφή σας ή απλά να σπάσουν τα πράγματα σας. Ευτυχώς, όταν ψάχνετε για μετακομίσεις Aθήνα στην εταιρεία μας on line μεταφορές  θα είστε απόλυτα ήσυχοι. Διαβάστε τις κριτικές και ελέγξτε το ιστορικό μας. Επίσης, φροντίστε να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική όταν αξιολογείτε τον επαγγελματισμό ενός μεταφορέα.

Ξεχνώντας να προσλάβετε μπέιμπι σίτερ

Η μετακόμιση με μικρά παιδιά και κατοικίδια ζώα δεν είναι πάντα μια εύκολη εμπειρία. Αν ξεχάσετε να νοικιάσετε παιδική μέριμνα ή κατοικίδιο ζώο, θα μπορούσατε να καταλήξετε να περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας παρακολουθώντας τα μικρά σας αντί να ασχολείστε πραγματικά με την μετακόμιση. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια λιγότερο παραγωγική (και περισσότερο!) αγχωτική μέρα. Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη, προσλαμβάνοντας κάποιον για να παρακολουθείτε τα μωρά σας σε όλη τη διαδικασία. Εάν χρειάζεστε κάποιον το τελευταίο λεπτό, συνιστούμε να καταθέσετε έναν αξιόπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας για να σας βοηθήσουν, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ολοκλήρωση της κίνησης όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ενημερώστε τους γείτονες

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατά νου κοντινούς γείτονες όταν μετακομίζετε σε μια νέα κατοικία. Εάν προσλαμβάνετε επαγγελματίες μεταφορείς, μπορείτε να περιμένετε από την εταιρεία να εμφανιστεί με ένα μεγάλο φορτηγό. Δυστυχώς, αυτά τα φορτηγά συχνά μπλοκάρουν δρόμους και καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο δρόμο. Παρόλο που μπορεί να μην μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του φορτηγού των μεταφορέων σας, μπορείτε να κάνετε το καλύτερο από την κατάσταση αφήνοντας τους γείτονες να γνωρίζουν εκ των προτέρων τη μετακόμιση. Να είστε βέβαιος να τους πείτε πότε θα φτάσουν οι μετακινητές. Θα χρειαστεί επίσης να μιλήσετε με τους μετακινητές για να τους βοηθήσετε να καταλάβουν πού να σταθμεύσουν το φορτηγό. Εάν πρέπει να λάβετε άδειες στάθμευσης, φροντίστε να το κάνετε αυτό περίπου μια εβδομάδα πριν από τη μετακόμιση. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρουν ανυψωτικά μηχανήματα για μετακόμιση, βάλτε το κι αυτό στο πλάνο σας.

Ξεχάστε τα βασικά στοιχεία της ημέρας

Μέσα από το χάος της μετακόμισης είναι εύκολο να ξεχάσουμε τις πιο βασικές ανάγκες. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε την τσάντα πρώτης ανάγκης της ημέρας σας τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την πραγματική μετακόμιση. Αυτή η τσάντα πρέπει να περιέχει τα προϊόντα περιποίησης, τα φάρμακά σας, τα σημαντικά έγγραφα, το πορτοφόλι, το χαρτί υγείας και τις χαρτοπετσέτες, τα είδη καθαρισμού, τους φορτιστές τηλεφώνου, ένα κιτ εργαλείων, επιπλέον ρούχα και πολλά άλλα. Πολλοί άνθρωποι επίσης ξεχνούν ότι μπορεί να μην έχουν ένα κρεβάτι την ημέρα της μετακόμισης. Εάν μετακινείστε σε μεγάλες αποστάσεις και περιμένετε να φθάσουν οι μετακινούμενοι (ή χειρότερα - οι μεταφορείς σας είναι αργά!), Θα χρειαστεί να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τον ύπνο. Το νέο σας σπίτι πιθανότατα δεν θα έχει κρεβάτι, οπότε φροντίστε να φέρετε ένα στρώμα αέρα μαζί σας στη μεταφορά σας ή να κάνετε σχέδια για να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο μέχρι να φτάσουν τα οικιακά αντικείμενα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο