LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/9/2019 | 21:37

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Μια «μαμαδίστικη» συνταγή, τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μια λαχταριστή εκδοχή.

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αποκτήσει ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • «Σβήνουμε» με το κρασί και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν βάλουμε) και νερό τόσο ώστε να τον καλύψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με την μπολονέζ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 27 Ιανουαρίου

Πριν 4 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τι μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο την ώρα του σeξ

Πριν 4 ώρες
Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο

Τα top μυστικά από 5 Beauty icons που άφησαν εποχή

Πριν 4 ώρες
Τα μυστικά 5 iconic γυναικών

Τι θα γίνει αν απλώσεις τη μπουγάδα σου σε πολικές θερμοκρασίες

Πριν 4 ώρες
Κι όμως στη Σιβηρία επιμένουν να απλώνουν έξω ακόμη και στις πολικές θερμοκρασίες του καταχείμωνου

Ο λόγος που η Jennifer Lopez αποφεύγει να πίνει καφέ

Πριν 4 ώρες
Πώς τα καταφέρνει όλα αυτά χωρίς το αγαπημένο μαγικό ελιξίριο στον κόσμο;

Η συνήθεια που θα έπρεπε να έχουμε όταν κάνουμε ημιμόνιμο

Πριν 4 ώρες
Ίσως δεν το είχες φανταστεί

Τα παλιά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας φτιάχνουν ακόμα σεράνο και άλλα vintage γλυκά

Πριν 4 ώρες
Η αρχοντιά αυτής της πόλης είναι μέσα στις βιτρίνες των παλιών ζαχαροπλαστείων που δημιουργούν καθημερινά σιροπιαστά κομψοτεχνήματα και γλασέ εμπειρίες. Πάμε να τα ανακαλύψουμε παρέα!

Τα ζώδια σήμερα: 26 Ιανουαρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Aν θες να ανέβει η ενέργειά σου, σταμάτα να τρως αυτές τις τροφές

Χτες
Tροφές που πρέπει να αποφύγεις αν θέλεις περισσότερη ενέργεια

Γιατί οι σκύλοι είναι ανθεκτικοί στην παγωνιά

Χτες
Τι κάνουμε μετά τη βόλτα έξω με τους σκύλους μας
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.