LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη. Μόδα ή ανάγκη;

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να στρέφεται ολοένα και πιο πολύ στην αναμόρφωση των ακινήτων τους

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 7/8/2019 | 18:22

Ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη. Μόδα ή ανάγκη;
coThanks for your Like • donations welcome από το Pixabay ngerdesign από το Pixabay

Η Νύμφη του Θερμαϊκού με την χαρακτηριστική ομορφιά, με «χαραγμένα» τα στοιχεία του παρελθόντος σε διάσπαρτα σημεία της από άκρη σε άκρη, συνεχίζει να μονοπωλεί την προσοχή των επισκεπτών ανά τον κόσμο, αποτελώντας παράλληλα το επίκεντρο ενδιαφέροντος των κατοίκων της.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της ζήτησης σε ακίνητα είτε για μόνιμη κατοικία είτε για ενοικίαση, παρόλα αυτά η προσφορά δεν είναι η αναμενόμενη. Η συμβολή της διαδικασίας της ανακαίνισης στην πόλη, σε αυτό το κομβικό χρονικά σημείο είναι σημαντική!

Πλέον το μεγαλύτερο μέρος της «ενέργειας» της αγοράς ακινήτων της Θεσσαλονίκης που κατά τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν η άναρχη δόμηση και ανοικοδόμηση, έχει μετατοπιστεί στην ανακαίνιση κατοικίας με ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να στρέφεται ολοένα και πιο πολύ στην αναμόρφωση των ακινήτων τους. 

Αυτό συμβαίνει διότι η αγορά νεόδμητης οικίας είναι ασύμφορη και έτσι η επιβολή βαριάς φορολογίας στους ιδιοκτήτες, περιόρισε κατά πολύ την κατασκευή νέων οικοδομών εδώ και περίπου 10 χρόνια. Συμπληρωματικά, στην ανακαίνιση διαμερίσματος προβαίνουν πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες τους για να περιορίσουν της φθορές (λόγω παλαιότητας και παρατεταμένης χρήσης) με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να αποτρέψουν τις νέες. Αυτό παράλληλα, αποτελεί σημαντικό λόγο για την διενέργεια έρευνας στο χώρο ενός ακινήτου κάνοντας προληπτικά αλλαγές και βελτιστοποιήσεις, πού μπορούν να αποτρέψουν μελλοντικές καταστροφές.

Παράλληλα, η αποτελεσματική αξιοποίηση του χώρου και η εργονομία σε συνδυασμό με την δημιουργία ενός καλαίσθητου ακινήτου, μέσω μιας μερικής ή ολικής ανακαίνισης, έχει θετική επίδραση στους διαμένοντες σε αυτό. Με μια σχετικά περιορισμένη επένδυση για ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας, δωματίων κλπ. πολλοί  ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στο χώρο τους, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Αδιαμφισβήτητα η ανανέωση ενός σπιτιού μεγιστοποιεί την αξία του συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μελλοντική ενοικίαση ή στην πώλησή του. Μάλιστα η στροφή πολλών εταιρειών και επενδυτών στην αγορά και στην ανακαίνιση παλαιών ακινήτων στη Θεσσαλονίκη προβάλλοντας τα στο κοινό μέσω της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης του ιδιαίτερα πετυχημένου εναλλακτικού τρόπου ενοικίασης Airbnb, κάνει την ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη πιο επίκαιρη από ποτέ.

Mέσω έρευνας, μια ακτινογραφία της αγοράς Airbnb στην πόλη δείχνει τις πιο υψηλές τιμές σε δωμάτια και διαμερίσματα που βρίσκονται γύρω από την Πλατεία Αριστοτέλους, μία περιοχή που υπερέχει σε δημοφιλία για τους τουρίστες. Έτσι οι ιδιοκτήτες/επενδυτές κατοικιών στο κέντρο της και σε μικρή απόσταση από αυτό, μπορούν μέσω της Αirbnb να αποκτήσουν ένα υπολογίσιμο έσοδο αξιοποιώντας τα ακίνητά τους.

Η ανανέωση των εν λόγω χώρων αποτελεί τη βάση για να επιτευχθεί ο στόχος των ιδιοκτητών τους όσον αφορά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα μίσθωσης. Για να μπορέσει να γίνει κάθε κράτηση, ο χώρος το ακίνητου θα πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι επισκέπτες της ιστοσελίδας, προκειμένου να επιλέξουν τον χώρο διαμονής της αρεσκείας τους, συγκρίνουν τις φωτογραφίες σε κάθε περίπτωση, οπότε λογικό είναι να προτιμήσουν το πιο περιποιημένο. 

Υπάρχουν και οι ιδιοκτήτες που επιλέγουν την αναμόρφωση των κατοικιών τους επιλέγοντας σταθερά την μακροχρόνια μίσθωσή τους, διότι θεωρούν πως με την εφαρμογή της βραχυχρόνιας, επιβαρύνονται με έξτρα έξοδα και κόπο, ενώ παράλληλα ο ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς με πολλά μικρά μπουτίκ-ξενοδοχεία πόλης, να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Σε οποιοιδήποτε περίπτωση είτε για ιδιοκατοίκηση, είτε για μακροχρόνια ή βραχυχρόνια ενοικίαση, η μερική ή η ολική ανακαίνιση διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη αποτελεί διαδικασία υψίστης σημασίας, παρέχοντας σε κάθε ιδιοκτήτη-επενδυτή μόνο πλεονεκτήματα.

Η ANAKAINISI-MASTER συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συνεργάτη στον χώρο της ανακαίνισης στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Διακρίνεται για την υψηλή τεχνογνωσία και τη μεγάλη εμπειρία έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της σημαντικά έργα, προσφέροντας οικονομικές λύσεις δίχως εκπτώσεις στην ποιότητα!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind 19.04.2024
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 19.04.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια 19.04.2024
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Χτες
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets Χτες
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind Χτες
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια Χτες
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style Χτες
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind Χτες
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα