Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 4 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα
Food
20.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι
Food
24.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Κιμαδόπιτα με μόνο δύο υλικά
Food
07.08.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα φούρνου με σύγκλινο
Food
29.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου
Σπίτι
25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.
5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά
Style
25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!
Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις
Body+Mind
25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις
Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά
Food
25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον
Πόσα χρόνια ζωής μας «κόβει» η γκρίνια και η αρνητική κριτική
Σχέσεις
25.04.2024
Από τον/την σύντροφό μας
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Style
Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει
Ταξίδια
Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Eat + Drink
Χτες
Νηστίσιμα, υγιεινά και… πεντανόστιμα!
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Σχέσεις
Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Body+Mind
Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα