E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι

Έντονες γέυσεις και αρώματα σε μια γευστική πανδαισία

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

24/7/2019 | 00:03

Κομμάτια κοτόπουλα μαριναρισμένα με μεσογειακό τρόπο χρησιμοποιώντας μπαχαρικά, σκόρδο, λάιμ και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, συνοδευόμενα με πολύχρωμα λαχανικά. Η απόλυτη τελειότητα!

Θα χρειαστούμε:

  • 2 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κ.σ. κάρδαμο τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 15 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3-4 λάιμ, στυμμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μέτρια κομμάτια

για την σως ταχίνι:

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 3/4 κούπα ταχίνι
  • 1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ (ή λεμόνι αν προτιμάτε)
  • 1/4 κούπα κρύο νερό, ή περισσότερο αν χρειαστεί

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

για την σως ταχίνι:

  1. Χτυπάμε σε γουδί τις σκελίδες σκόρδο με το αλάτι ώσπου να γίνουν πάστα (εναλλακτικά περάστε το σκόρδο από πολοτποιητή σκόρδου κι ανακατέχτε το με το αλάτι).
  2. Προσθέτουμε την πάστα σκόρδου, το ταχίνι και τον χυμό λάιμ στο μούλτι. Προσθέστε το νερό ή όσο χρειαστεί για να πετύχετε την σωστή πυκνότητα.

για τα σουβλάκια:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε πάπρικα, θυμάρι, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο και αλατοπίπερο ώστε να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών. Αναμειγνύουμε με αυτό τα κομμάτια κοτόπουλο.
  2. Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο με τις φέτες κρεμμυδιού με το ελαιόλαδο. Συνδυάζουμε το πολτοποιημένο σκόρδο με το χυμό λάιμ και το προσθέτουμε στο ίδιο πιάτο. Ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
  3. Λίγο πριν τα ψήσουμε, βάζουμε το κοτόπουλο, όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε ξύλινα σουβλάκια (αφου πρώτα τα έχουμε μουλιάσει σε νερό για μια ώρα)
  4. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε γκριλιέρα, τηγάνι-σχάρα ή μπάρμπεκιου για 10-15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε με πίτες και την σως ταχίνι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζώδια σήμερα: 18 Aυγούστου

Food Πριν 3 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Influencer δείχνει την ξεκαρδιστική αλήθεια πίσω από την τέλεια εικόνα του Instagram

Food Πριν 3 ώρες
Η Rianne Meijer από το Άμστερνταμ έχει πάνω από 350.000 ακόλουθους και σου δείχνει όσα οι άλλες σου κρύβουν

Τι θέμα υγείας δείχνει το λευκό επίχρισμα στη γλώσσα

Food Πριν 3 ώρες
Πότε πρέπει να πάμε σε γιατρό

Μετά από πόσο καιρό το κρέας στην κατάψυξη είναι επικίνδυνο;

Food Πριν 3 ώρες
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Τα ζώδια σήμερα: 17 Aυγούστου

Food Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Πρέπει να ακολουθήσεις αυτές τις χορεύτριες σήμερα κιόλας

Food Χτες
Απίστευτες φωτογραφίες και Instagram που κολλάς

Τα φτηνά μυστικά των celebrities που θα βρεις στην αγορά

Food Χτες
Tα προϊόντα ομορφιάς που αγαπούν οι διάσημες

Tα ωραιότερα καλοκαιρινά eyeliner που είδες ποτέ είναι της Rihanna

Food Χτες
Ανυπομονείς να μαυρίσεις για να τα φορέσεις

Τα Yves Saint Laurent προϊόντα που οφείλει να έχει κάθε femme fatale στο νεσεσέρ της

Food Χτες
Γιατί αν είναι να το κάνεις, κάντο σωστά!

Έχουμε τη συνταγή που θα απογειώσει το πρωινό σας

Food Χτες
Από τους δημιουργικούς Σεφ του Κουκού στη Θεσσαλονίκη
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.