Το Μαροκινό πιλάφι είναι ίσως το πιο αρωματικό συνοδευτικό. Το ρύζι μπασμάτι μπλέκει τη γεύση του με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία!
Για 5 μερίδες θα χρειαστούμε:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. μπαχάρι
- 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο (ή 2-3 ολόκληρα)
- 1/4 κ.γ. κάρδαμο, τριμμένο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλατοπίπερο
- 2 κούπες ρύζι μπασμάτι
- 3 κούπες ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο (ή απλώς σκέτο νερό)
- 1/4 κ.γ. κρόκο κοζάνης (σαφράν)
- 3 χουρμάδες, ψιλοκομμένους
- 3 αποξηραμένα βερύκοκα, ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπα σταφίδες, ψιλοκομμένες
- 1/4 κούπα αμύγδαλα, θρυμματισμένα
Πάμε να το ετοιμάσουμε:
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, μπαχάρι, γαρύφαλο, κάρδαμο, ξυλακι κανέλας, φύλλα δάφνης, πιπέρι και ρύζι κι ανακατεύουμε ωσότου πάρει ένα άσπρο χρώμα, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, αλάτι και κρόκο κοζάνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε ωσότου πάρει βράση. Μειώνουμε αισθητά την ένταση της εστίας στο χαμηλό και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο το νερό χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 10-14 λεπτά.
- Σβήνουμε την εστία, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας απαλά με ένα πηρούνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το πιλάφι να ξεκουραστεί για 15 -20 λεπτά.
Για πιο "al dente" αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε 2 1/2 κούπες νερό.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
11.07.2019
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
07.10.2019
Τι να φάτε σήμερα: Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο, έτοιμο σε 15 λεπτά
Food
16.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, έτοιμη σε 3 βήματα
Food
17.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα με πατάτες
Food
18.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή
Style
24.04.2024
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου
Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει
Ταξίδια
24.04.2024
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις
Αυτά τα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα φτιάχνουν τα πιο νόστιμα γλυκά χωρίς ζάχαρη
Eat + Drink
24.04.2024
Νηστίσιμα, υγιεινά και… πεντανόστιμα!
Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις
Σχέσεις
Χτες
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο
Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;
Body+Mind
Χτες
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα
Το σοκολατένιο κέικ της Audrey Hepburn που άφησε εποχή: Αυτή είναι η συνταγή
Food
Προχτές
Πανεύκολο και οικονομικό
Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους
Body+Mind
Προχτές
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό
Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό
Style
Προχτές
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο
Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα
Body+Mind
Προχτές
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του