E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα

Βασισμένη στην απλότητα και την ομορφιά καλοκαιρινών γεύσεων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ

10/7/2019 | 16:46

The Hungry Bites

Αυτή η γευστική συνταγή είναι ο Μεσογειακός τρόπος να απολαύσετε τα θαλασσινά! Χρησιμοποιήστε τον αγαπημένο σας τύπο ζυμαρικών κι ετοιμάστε ένα πεντανόστιμο γέυμα για δυο, χαμηλό σε λιπαρά.


Θα χρειαστούμε

  • 2 ώριμες τομάτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ή πιπεριές φλωρίνης
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1/4 κούπα ούζο
  • 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 10 μεγάλες γαρίδες (5 ανα μερίδα)
  • 5-8 φύλλα αβσιλικού, κομμένα
  • 1 κ.σ. μπούκοβο
  • 1/2 κούπα τυρί φέτα, θρυματισμένο για το σερβίρισμα
  • αλατοπίπερο
  • μισό πακέτο σπαγγέτι ή λινγκούινι (ή όση ποσότητα θεωρείτε κατάλληλη για δυο μερίδες)


Πάμε να τη φτιάξουμε

  1. Προθερμάινουμε το φούρνο στους 220°C.
  2. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά πάνω, σε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψί μαζί με τις πιπεριές. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και την φλούδα τους. Αφαιρούμε την φλούδα και απο τις τομάτες. Χτυπάμε τομάτες και πιπεριές στο μούλτι ή σε food processor.
  3. Ξεπλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη. Τυλίγουμε κελύφη και κεφάλια σε ένα καθαρό, λεπτό πανί και κλείνουμε με κλωστή, κάνοντας το σαν πουγκί.
  4. Τοποθετούμε το πουγκί που φτιάξαμε σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε βράση αφαιρούμε το πουγκί και ρίχνουμε τα ζυμαρικά και αρκετό αλάτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να τα κρατήσουμε al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, για περίπου 2-3 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας/πιπεριάς, τον πελτέ, το ούζο, αλατοπίπερο και βράζουμε για 1 λεπτό έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη.
  7. Όταν οι γαρίδες είναι σχεδόν έτοιμες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Μειώνουμε την ένταση της φωτιάς, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  8. Σεβίρουμε ρίχνοντας μπούκοβο και θρυματισμένη φέτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια η σημασία των ονείρων;

Food Πριν 4 ώρες
Τι μας λένε τα όνειρα για τη ζωή μας

Σοφία Βουλαλά: Mια ξεχωριστή make up artist

Food Πριν 4 ώρες
Από τις πασαρέλες στις ταινίες και στη φιλανθρωπία

Τα ζώδια σήμερα: 20 Ιουλίου

Food Πριν 4 ώρες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

5 τροφές που προκαλούν προβλήματα στην στuση

Food Πριν 4 ώρες
Χρειάζεται προσοχή

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Food Πριν 4 ώρες
Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Κάνε pilates στο σπίτι με τις top Youtubers του είδους

Food Πριν 4 ώρες
Γυμνάσου όπου και αν βρίσκεσαι, εύκολα και σωστά

Ο σοκαριστικός αριθμός βακτηριδίων που ανταλλάζεις με ένα φιλί

Food Πριν 4 ώρες
Δεν θέλεις να ξέρεις πόσα μικρόβια μοιράζεσαι πραγματικά

Αυτά είναι τα ζώδια που πρέπει να δοκιμάσεις στο σeξ

Food Πριν 4 ώρες
Είναι οι καλύτεροι εpαστές αποδεδειγμένα

Υγιεινές τροφές που πρέπει να καταναλώνεις με μέτρο

Food Πριν 4 ώρες
Γιατί έχουν πολλές θερμίδες

Κάνε αυτό το κουίζ για να μάθεις πόση ώρα μπορείς να κάνεις ηλιοθεραπεία

Food Χτες
Διαφέρει ανάλογα τον τύπο του δέρματός σου, δηλαδή τον φωτότυπο
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.