ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Satiating Diet: Η χορταστική δίαιτα που τρως τα πάντα και χάνεις λίπος

Γιατί σημασία έχει η ισορροπία στην διατροφή

Satiating Diet: Η χορταστική δίαιτα που τρως τα πάντα και χάνεις λίπος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλοκαίρι είναι και επισήμως εδώ. Όσοι δεν προλάβαμε να χάσουμε τα κιλά του χειμώνα, τρέχουμε να χτίσουμε το beach body των ονείρων μας.

Δεν είναι αργά, μπορούμε και τώρα να χάσουμε περιττό βάρος με σωστή διατροφή και άσκηση. Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο, πέσαμε πάνω σε μια καινούργια δίαιτα: Την «Satiating Diet» ή αλλιώς «χορταστική δίαιτα». Αυτό το νέο διατροφικό trend έχει παρόμοια οφέλη με την Keto Diet.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν πρόκειται για μια τόσο περιοριστική διατροφή όπως η κετογονική, καθώς δεν αποκλείει ολόκληρη ομάδα τροφών, όπως οι υδατάνθρακες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με νέο report στο Scientific American, η δίαιτα αυτή βοηθά τους ανθρώπους να ελέγξουν το βάρος και την υγεία τους, τρώγοντας «υγιεινές τροφές που είναι αρκετά χορταστικές. Αυτές είναι οι τροφές που δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού και της ικανοποίησης».

Η συγγραφέας της μελέτης, δρ. Shirin Panahi, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο του Κεμπέκ αναφέρει ότι η δίαιτα περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη (άπαχο κρέας και ψάρι), φυτικές ίνες (ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά) αλλά και υγιεινά λιπαρά (αβοκάντο), γαλακτοκομικά πλούσια σε προβιοτικά και καψαϊκίνη (το συστατικό που κάνει τις πιπεριές καυτερές και ικανοποιεί την πείνα).

Η όλη ιδέα της δίαιτας είναι ότι καμιά ομάδα τροφίμων δεν είναι off limits και πρέπει να επικεντρωνόμαστε στις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, ενώ παράλληλα είναι χορταστικές.

«Αυτό που είναι σημαντικό με αυτές τις τροφές είναι ότι κάθε μία από αυτές έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ωφελούν την υγεία μας με το να μειώνουν την πείνα, το σωματικό λίπος, το σάκχαρο στο αίμα ενώ βελτιώνουν την αρτηριακή πίεση ή τον μεταβολισμό», αναφέρει η ίδια, σύμφωνα με το Womenshealthmag.

Τρώγοντας έτσι είναι ένας απλός τρόπος να διατηρήσεις το σωματικό σου βάρος. Σύμφωνα με έρευνα του 2017 στο British Journal of Nutrition, όσοι ακολούθησαν μια δίαιτα σαν κι αυτή έχασαν περισσότερο λίπος και βάρος, ένιωθαν χορτασμένοι και δεν έσπαγαν την δίαιτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
8 / position1: 421 / position2: 652
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb