E-Daily

Τα αναψυκτικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως καθαριστικά

Μάθε τι μπορεί να καθαρίσει το καθένα

16/5/2019 | 00:06

Έχουμε συνδέσει την κατανάλωση αναψυκτικών με το φαγητό και τη διασκέδαση μας. Όμως ένα αναψυκτικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με περισσότερους τρόπους απ’ ότι φαντάζεστε και μάλιστα να γίνει ένας πολύτιμος βοηθός σας σε θέματα καθαριότητας!

Λεκέδες, σκουριά, τζάμια και παράθυρα, μαγειρικά σκεύη ακόμα και μια βουλωμένη αποχέτευση μπορεί να καθαρίσει με τη βοήθεια των αναψυκτικών.

Αποχέτευση

Αν έχει βουλώσει η αποχέτευση του νεροχύτη σας ρίξτε λίγη ανθρακούχο σόδα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Το ίδιο μπορείτε να εφαρμόσετε και στην τουαλέτα σας: θα καθαρίσει τη αποχέτευση και θα δώσει λάμψη στη λεκάνη.

Μαγειρικά σκεύη

Σε ορισμένες περιπτώσεις το να καθαρίσετε υπολείμματα καμένου φαγητού από τα μαγειρικά σας σκεύη. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα αναψυκτικού στο σκεύος και βάλτε το να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 έως 30 λεπτά. Στη συνέχεια πλύντε το σκεύος όπως συνήθως.

Σκουριά

Έχετε σκουριασμένα εργαλεία; Βάλτε αναψυκτικό σε έναν κουβά ή μια λεκάνη και τοποθετήστε τα μέσα σε αυτή. Ξεπλύνετε και στεγνώστε καλά τα εργαλεία πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.