FITNESS

Η 15λεπτη αερόβια προπόνηση που καίει καθαρό λίπος

Δοκίμασε την και δεν θα χάσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η 15λεπτη αερόβια προπόνηση που καίει καθαρό λίπος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιας που το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο σίγουρα θα σκέφτεσαι να ξεκινήσεις μια προπόνηση για να βρεις την φόρμα σου και να νιώθεις ακόμα πιο άνετα με το σώμα σου όσο τα ρούχα λιγοστεύουν. 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χτυπιέσαι στα γυμναστήρια μέρα νύχτα, αφού 15 λεπτά σωστής προπόνησης αρκούν για να σε βοηθήσουν να κάψεις το περιττό λίπος του οργανισμού σου.

Φυσικά για να δεις σωστά αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθήσεις και μια αντίστοιχη διατροφή, πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και πρωτεΐνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω θα διαβάσεις ένα ασκησιολόγιο που διαρκεί 15 λεπτά και μπορεί να κάνει το κορμί σου να αποκτήσει την εικόνα που πάντα ήθελες. Η εν λόγω προπόνηση χωρίζεται σε δυο μέρη και φυσικά πριν την εκτέλεση της θα κάνεις μια αντίστοιχη προθέρμανση. Στη συνέχεια θα ξεκινήσεις με το πρώτο μέρος ασκήσεων όπου θα εκτελείς την κάθε μια ξεχωριστά για 30 δευτερόλεπτα με διάλειμμα 15 δευτερολέπτων κάθε φορά, για 3 σετ. Ομοίως θα κάνεις και για τις ασκήσεις του δεύτερου μέρους.

Διάβασε παρακάτω το ασκησιολόγιο και ξεκίνα να δουλεύεις για το σώμα των ονείρων σου.

Προθέρμανση

Κάνε από 10 καθίσματα, πλαϊνές προβολές και από σανίδα σε «κάτω σκύλο» συν 30 δευτερόλεπτα ψηλά τα γόνατα. *Αυτό είναι 1 σετ. Εκτέλεσε 3 σετ.

*Η μπάλα που θα χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει να είναι γύρω στα 4 με 6 κιλά, ανάλογα δηλαδή με τις αντοχές σου.

ΟΜΑΔΑ Α'

Κάθισμα και άλμα

Στάσου με τα πόδια στο φάρδος των ισχίων κρατώντας την μπάλα στο ύψος των ώμων με τους αγκώνες λυγισμένους προς τα κάτω. Κάνε βαθύ κάθισμα για να ξεκινήσεις. Έλα σε όρθια θέση με άλμα, με τα πέλματα ενωμένα, πιέζοντας ταυτόχρονα την μπάλα πάνω από το κεφάλι σου. Επέστρεψε αμέσως με άλμα στην αρχική θέση. Επανάλαβε γρήγορα για 30 δευτερόλεπτα.

Κάτι σαν ορειβασία

Ξεκίνα από το έδαφος σε σανίδα – και οι δύο παλάμες σου στηρίζονται στην μπάλα και τα πόδια σου είναι ανοιχτά στο φάρδος των ισχίων. Τράβηξε το δεξί γόνατο ψηλά για να αγγίξει το δεξιό αγκώνα και φέρ’ το ξανά στην αρχική θέση. Άλλαξε πλευρές, επανάλαβε. Συνέχισε εναλλάσσοντας πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.

Γύρω-γύρω όλοι

Άφησε την μπάλα στο πάτωμα και στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο φάρδος των ισχίων περίπου 15 εκ. πίσω της, με τα χέρια στα πλευρά. Πάτησε απαλά με τα δάχτυλα του αριστερού ποδιού επάνω στην μπάλα και άλλαξε γρήγορα πόδια, στρίβοντας ταυτόχρονα το σώμα λίγο λίγο με τη φορά του ρολογιού. Συνέχισε εναλλάσσοντας γρήγορα πόδια καθώς κάνεις κύκλο γύρω από την μπάλα. Άλλαξε κατεύθυνση και επανάλαβε. Συνέχισε γρήγορα εναλλάσσοντας κατευθύνσεις για 30 δευτερόλεπτα.

ΟΜΑΔΑ Β'

Κάθισμα με τόξο

Στάσου με τα πόδια στο άνοιγμα των ισχίων κρατώντας την μπάλα με τα δύο χέρια τεντωμένα κάτω. Κάνε κάθισμα και κατέβασε την μπάλα ώστε να αγγίξει το έδαφος για να ξεκινήσεις. Ανέβα γρήγορα σε όρθια θέση, πάτησε στη μύτη του αριστερού ποδιού και στρίψε το σώμα σου αριστερά ανασηκώνοντας την μπάλα πάνω από το κεφάλι σου και δεξιά. Επέστρεψε στην αρχική θέση. Άλλαξε πλευρές, επανάλαβε. Συνέχισε γρήγορα εναλλάσσοντας πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.

Παίξε... μπάλα με Push-up

Ξεκίνα από το πάτωμα σε σανίδα με το δεξί χέρι στηριγμένο στην μπάλα και το αριστερό στο πάτωμα (αν θέλεις να την κάνεις λίγο πιο εύκολη, στηρίξου στα γόνατα). Κάνε 1 push-up. Κύλησε την μπάλα προς το αριστερό χέρι και κάνε πάλι push-up. Συνέχισε εναλλάσσοντας γρήγορα πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.

Προβολή με περιστροφή

Στάσου με τα πόδια ανοιχτά στο φάρδος των ισχίων και κράτησε την μπάλα με τα δύο χέρια στο στήθος με τους αγκώνες λυγισμένους προς τα έξω για να ξεκινήσεις. Κάνε μπροστινή προβολή με το δεξί πόδι λυγίζοντας και τα δύο πόδια σε ορθή γωνία και μετά στρίψε τον κορμό προς τα δεξιά. Επίστρεψε στην αρχική θέση. Άλλαξε πλευρές, επανάλαβε. Συνέχισε εναλλάσσοντας γρήγορα πλευρές για 30 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 230 / position2: 561
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb