E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 τροφές για εξαιρετικές επιδόσεις στο σeξ

Η λίμπιντο σας θα απογειωθεί

Δημοσίευση 10/4/2019 | 00:19

5 τροφές για εξαιρετικές επιδόσεις στο σeξ

Οι σeξουαλικές επιδόσεις είναι κάτι που απασχολεί τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ειδικά η διατήρηση, η βελτίωση και η αποκατάστασή της, αν χρειαστεί. Από τα αρχαία χρόνια,. Σε κάθε πολιτισμό υπήρχαν βότανα τα οποία τις βελτίωναν και τις ενίσχυαν.

Πολλά από αυτά τα βότανα έφτασαν στο σήμερα και οι επιστήμονες αποφάσισαν να ερευνήσουν αν έχουν ευεργετικές δράσεις. Οι αποδείξεις ήρθαν και οι δράση πολλών τροφών και βοτάνων μπορούν ν απογειώσουν την λίμπιντο σας.

Οι 5 παρακάτω έχουν ευεργετικές ιδιότητες στην λίμπιντο σας, αν και πριν τα χρησιμοποιήσετε καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ειδικότερα αν υπάρχουν προβλήματα υγείας.

Ginkgo Biloba

Πρόκειται για ένα βότανο που προέρχεται από ένα από τα πιο παλιά δέντρα του κόσμου, με το ίδιο όνομα. Γνωστότερο περισσότερο για τις ευεργετικές του ιδιότητες για την μνήμη και την λειτουργία του εγκεφάλου, το Ginkgo Biloba χρησιμοποιείται από τους Κινέζους για την θεραπεία της κατάθλιψης αλλά και της σeξουαλικής λειτουργίας. Είναι αφροδισιακό αφού χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να το βρείτε σε σκόνη και ταμπλέτες.

Σαφράν

Πρόκειται για ένα από τα πιο αποτελεσματικά αφροδισιακά, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Πρόκειται για μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό Crocus Sativus, βρίσκεται κυρίως στην νοτιοδυτική Ασία και είναι ένα από τα πιο ακριβά μπαχαρικά βάσει βάρους. Το μπαχαρικό είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και σύμφωνα με έρευνες βελτιώνει την σeξουαλικές δυσλειτουργίες, ειδικότερα σε ανθρώπους που κάνουν αντικαταθλιπτική αγωγή.

Κόκκινο τζίνσενγκ

Άλλο ένα διάσημο βότανο που έρχεται από την Κίνα. Το κόκκινο τζινσενγκ μάλιστα, θεωρείται πως βελτιώνει την λίμπιντο σε γυναίκες και άντρες. Αυξάνει την σeξουαλική διάθεση και βελτιώνει την σeξουαλική λειτουργία. Δεν συνίσταται η χρήση του σε περιπτώσεις διαβήτη ή υπέρτασης. Μπορείτε να το βρείτε σε αρκετές μορφές, αλλά μην το χρησιμοποιήσετε για περισσότερες από δέκα μέρες.

Maca

Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό που χρησιμοποιείται για αιώνες για την μεγάλη θρεπτική του αξία. Τα τελευταία χρόνια όμως ανακαλύφθηκε και η ευεργετική του δράση στην λίμπιντο. Τα ευεργετικά αποτελέσματα σε σχέση με τη σeξουαλική λειτουργία οφείλονται στα ενεργά της συστατικά και στην υψηλή συγκέντρωση πρωτεϊνών και ζωτικών θρεπτικών συστατικών που περιέχει.

Επιμήδιο

Το αγγλικό του όνομα μάλλον τα λέει όλα: Horny Goat Weed (Βότανο του ξανaμμένου τράγου). Οι Κινέζοι πάλι το λένε Yin Yang Huo, ενώ εμείς Επιμήδιο ή Epimedium. Πρόκειται για ένα βότανο που αυξάνει την ζωτική ενέργεια, την εpωτική διάθεση, μειώνει την κόπωση και βελτιώνει, φυσικά, την λίμπιντο. Η δράση του ως αφροδισιακό ανακαλύφθηκε όταν μερικοί βοσκοί παρατήρησαν την αλλαγή της συμπεριφοράς στα ζώα τους, εξού και το αγγλικό όνομά του. Μπορείτε να το βρείτε σε σκόνη ή σε ταμπλέτες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά