ENTERTAINMENT
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Yulia Malisaki: Από το Project Runway στη νέα της συλλογή

Μιλήσαμε με την φιναλίστ του αγαπημένου reality μόδας

Yulia Malisaki: Από το Project Runway στη νέα της συλλογή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Project Runway στη νέα της συλλογή και από την Θεσσαλονίκη σε όλη την Ελλάδα και γιατί όχι και στο εξωτερικό!  Εν μέσω κρίσης και αυξανόμενης ανεργίας, η Ιουλία αποφασίζει να αλλάξει την επιτυχημένη επαγγελματική της πορεία ως υπεύθυνη Design και Marketing σε μία εταιρεία σχεδιασμού επιτραπέζιων σκευών για να πραγματοποιήσει το όνειρό της που δεν είναι άλλο από τη σχεδίαση ρούχων. Δύο χρόνια μετά, και έπειτα την πολύ επιτυχημένη πορεία της στο fashion reality 'Project Runway' ετοιμάζει τη νέα της συλλογή!

1. Μίλησέ μας για την εμπειρία του Project Runway. Πώς το βίωσες;

Το Project Runway το έβλεπα φανατικά, από τότε που πρωτόπαιξε στην Αμερική. Με ενθουσίαζε τόσο πολύ και μου έδινε έμπνευση. Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση μου να μετατρέψω την ραπτική από χόμπι σε επάγγελμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν έμαθα πως το Project Runway έρχεται στην Ελλάδα ήμουν πολύ ενθουσιασμένη και δήλωσα συμμετοχή την ίδια μέρα. Η εμπειρία μου στο παιχνίδι σίγουρα ήταν διαφωτιστική, δεν είχα ασχοληθεί ξανά με τηλεόραση και όλα ήταν πολύ καινούργια και διαφορετικά. Το καλύτερο κομμάτι σίγουρα ήταν η γνωριμία με όλα τα παιδιά που είχαν το ίδιο πάθος για την μόδα και την ραπτική.

2. Περίμενες πως θα φτάσεις τόσο μακριά;

Και ναι, και όχι. Εννοείται, πως ξεκινάς κάτι πάντα με τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες, αλλά επειδή δεν ήξερα ποιο θα είναι το επίπεδο των συμπαικτών μου, πόσο δύσκολες θα ήταν οι δοκιμασίες και πως θα λειτουργούσα υπό συνθήκες πίεσης δεν μπορούσα να κάνω προβλέψεις για την παραμονή μου στο παιχνίδι. Οπότε προσπαθούσα να παραμένω θετική, αλλά είχα ταυτόχρονα την σκέψη πως μπορώ να φύγω οποιαδήποτε στιγμή.

Αργότερα καθώς περνούσαν οι εβδομάδες και έβλεπα πως τα καταφέρνω ανέβαινε η αυτοπεποίθηση μου και έβαλα στόχο την πεντάδα. Σκεφτόμουν πως εάν παρέμεινα στον διαγωνισμό μέχρι τότε θα ήμουν ευχαριστημένη. Εννοείται πως όταν έφτασα στην πεντάδα πετούσα από την χαρά μου και άρχισα να ονειρεύομαι την τελική τριάδα.

3. Τι συνέβαινε που δεν βλέπαμε στην τηλεόραση, πίσω από τις κάμερες;

Νομίζω τις καλύτερες στιγμές τις ζήσαμε πίσω από τις κάμερες - στο σπίτι με τα παιδιά η μέσα στα βαν, με τα οποία μας μεταφέρανε. Εκείνες ήταν οι στιγμές που μπορούσαμε να χαλαρώσουμε εφόσον δεν είχαμε τις κάμερες να μας ακολουθούν.

Επειδή ζούσαμε όλοι στο ίδιο σπίτι, είχαμε πολύ περιορισμένη επικοινωνία με τον έξω κόσμο (ούτε κινητά, ούτε ίντερνετ) γνωριστήκαμε και δεθήκαμε πολύ πιο γρήγορα μεταξύ μας. Οπότε περνούσαμε πολύ καλά - χορεύαμε και τραγουδούσαμε - ειδικά στα βαν κατά την μεταφορά μας περνούσαμε εξαιρετικά. Ίσως να ήταν ένας από τους τρόπους να καταπολεμήσουμε το στρες. Υπήρχαν και λίγες μικροεντάσεις στο σπίτι αλλά οι ευχάριστες στιγμές ήταν πολύ περισσότερες.

4. Σου έδωσε ώθηση η συμμετοχή σου στο reality;

Σίγουρα παρατήρησα την διαφορά μετά το παιχνίδι. Ειδικά όταν έχω να κάνω με τα άτομα που άμεσα σχετίζονται με τον τομέα της μόδας και της ένδυσης - προμηθευτές υφασμάτων, υλικών ραπτικής κλπ. Όσο αφορά μακροπρόθεσμη εξέλιξη και ώθηση για την καριέρα μου, ακόμα είναι νωρίς να κρίνω.

Για την ώρα όμως δεν έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, γίνονται συζητήσεις, αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρο. Γενικότερα, και μετά την συζήτηση με τα παιδιά από τον διαγωνισμό θα θέλαμε να υπήρξε μεγαλύτερη στήριξη προς νέους δημιουργούς και από τον κόσμο αλλά και πολύ σημαντικά από την βιομηχανία της μόδας γενικά.

5. Mίλησέ μας για τη νέα σου κολεξιόν!

Η νέα μου κολεξιόν είναι κατά κάποιον τρόπο συνέχεια της πορείας που παρουσίασα στο Project Runway πάντα θηλυκές σιλουέτες, μοντέρνες γραμμές και συνδυασμός κομψότητας με άνεση. Χυτά υφάσματα και λεπτομέρειες ντραπέ, που κάνουν τα σύνολα πολύ κομψά. Αυτήν την φορά η συλλογή αποτελείται αποκλειστικά από φορέματα, είναι πιο βραδινή από τις προηγούμενες, επειδή παρατήρησα και στον διαγωνισμό πως μου ταιριάζει και λίγο πιο βραδινό στυλ.

Τα φορέματα της συλλογής μου μπορούν εύκολα να φορεθούν και σε ένα επίσημο επαγγελματικό δείπνο, και σε πρώτο ραντεβού και σε γάμο. Είναι φτιαγμένα από ελαστικό ύφασμα που προσφέρει άνεση στις κινήσεις, δεν τσαλακώνει και μπορεί να φορεθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να συνδυαστεί με αξεσουάρ. Είναι κομμάτια 'πασπαρτού' που μπορούν να μετατραπούν ανάλογα με την περίσταση. Είναι αυτό που κατά την άποψη μου αναζητά κάθε σύγχρονη γυναίκα.

6. Ποια είναι τα επόμενά σου σχέδια;

Φέτος για πρώτη φορά συνεργάζομαι με αντιπρόσωπο, οπότε, αν όλα πάνε καλά, η συλλογή μου σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε καταστήματα στην Αττική. Θα ήθελα επίσης να εξερευνήσω τον τομέα των αξεσουάρ, ειδικά μου αρέσουν οι τσάντες και τα σακίδια. Έχω φτιάξει λίγα πέρσι, και θα ήθελα να το συνεχίσω. Ελπίζω η καλοκαιρινή σεζόν να πάει καλά, γιατί από αυτήν θα εξαρτηθούν και τα μελλοντικά σχέδια, τα οποία συμπεριλαμβάνουν συμμετοχή σε εκθέσεις στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
20 / position1: 521 / position2: 833
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb