LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πως να επιλέξουμε τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου ή βάπτισης

H φωτογράφηση εμπεριέχει πολλά στοιχεία αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες

Δημοσίευση 20/2/2019 | 14:47

Πως να επιλέξουμε τον κατάλληλο φωτογράφο γάμου ή βάπτισης

Το γεγονός πως κάποιος έχει μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι και ξέρει να βγάζει καλαίσθητες ερασιτεχνικές φωτογραφίες, δεν σημαίνει πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μιας φωτογράφισης γάμου ή βάπτισης.

Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, η φωτογράφηση εμπεριέχει πολλά καλλιτεχνικά στοιχεία αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες, γι’ αυτό και θα πρέπει να πραγματοποιείται από τους εξειδικευμένους επαγγελματίες-φωτογράφους γάμου και βάπτισης.

Πριν καταλήξετε στο συγκεκριμένο άτομο, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν κάποιες παραμέτρους ούτως ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή.

Ένας παράγοντας που θα πρέπει να εξετάσετε είναι αν το προσωπικό στυλ των φωτογραφιών του (ελεύθερο, χαλαρό, ποζαριστό κλπ) συμβαδίζει με το δικό σας.

Ενας φωτογράφος γάμου ή βάπτισης χρειάζεται να έχει εμπειρία, άριστη γνώση της διαδικασίας των Μυστηρίων, επαγγελματισμό, διακριτικότητα και το ταλέντο της εμπνευσμένης-στοχευμένης παρέμβασης ούτως ώστε να καταγράφονται με ακρίβεια τα συναισθήματα και όχι μόνο οι λεπτομέρειες της εμφάνισης σας ή του στολισμού της εκκλησίας.

Δεν θα πρέπει να του λείπουν τα γρήγορα αντανακλαστικά ούτως ώστε να έχει την δυνατότητα να απαθανατίσει τις μοναδικές σας στιγμές με ιδιαίτερο τρόπο αλλά και να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου από την αρχή ως το τέλος της φωτογράφησης. Λόγω των συνθηκών που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη διαδικασία ο κατάλληλος φωτογράφος θα πρέπει να ανταπεξέρχεται σε τέτοιου είδους δυσκολίες.

Συμπληρωματικά, καλό θα ήταν να εξετάσετε αν θα είναι εξοπλισμένος με τα κατάλληλα μέσα τελευταίας τεχνολογίας (φωτογραφική μηχανή, φορητά φώτα, φλας εκτός μηχανής, φώτα χειρός, εφεδρικό εξοπλισμό κλπ) και να ανταποκρίνεται σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Ένας καλός φωτογράφος γάμου και βάπτισης, θα πρέπει να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και παράλληλα να έχει τον κατάλληλο τρόπο για να σας βοηθήσει προκειμένου να βγουν οι καλύτερες φωτογραφίες, χωρίς να νιώθετε άβολα και χωρίς να σας αγχώνει.

Τέλος επειδή όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες μπορείτε να του κάνετε ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα όπως για το χρόνο παράδοσης των άλμπουμς με τα δείγματα και το τελικό υλικό, ποιο ακριβώς θα είναι το dresscode που θα έχει αυτός καθώς και οι συνεργάτες του κατά την διάρκεια της φωτογράφησης κ.α.

Την ενημέρωση για όλα τα παραπάνω μπορείτε να την λάβετε μόνοι σας κάνοντας του τις κατάλληλες ερωτήσεις καθώς και μέσω κάποιων ατόμων του περιβάλλοντός σας που έχουν ιδία εμπειρία από την δουλειά του συγκεκριμένου φωτογράφου γάμου ή βάπτισης.

Η πόλη στην οποία πραγματοποιείται η τελετή, καθορίζει και κάποιες «στάνταρ» τοποθεσίες στις οποίες θα γίνει η φωτογράφηση. Είναι λοιπόν λογικό ότι για την φωτογράφηση γάμου στη Θεσσαλονίκη συνήθως επιλέγονται τα Κάστρα, ή Νέα Παραλία ή κάποιο γραφικό σοκάκι στα Λαδάδικα.

Φυσικά η αμοιβή ενός επαγγελματία παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση, αλλά πρέπει να σκεφτείτε πως τα συγκεκριμένα γεγονότα δεν συμβαίνουν κάθε μέρα στην ζωή σας, οπότε αν χρειαστούν λίγα παραπάνω χρήματα για μια αξιόπιστη και ποιοτική αποτύπωση των σημαντικών αυτών στιγμών, αξίζει τον κόπο να δοθούν!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Family 20.04.2024
Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε

Σχέσεις 20.04.2024
Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Style 20.04.2024
Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Body+Mind 20.04.2024
Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Body+Mind Χτες
Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style Χτες
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Ραδιόφωνο Χτες
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Το ξενοδοχείο στη Δανία που είναι σαν να κάνεις διακοπές στο Μπαλί

Ταξίδια Χτες
Μια γεύση από το Μπαλί στη Σκανδιναβία

`Εξαλλοι οι Ιταλοί με τα λεγόμενα ιστορικού φαγητού για την πίτσα

Food Προχτές
Το βιβλίο του «La Cucina Italiana Non Esiste – Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει» προκάλεσε σάλο