E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακαίνιση Σπιτιού: ο σωστός καθορισμός των αποφάσεων και των στόχων

Η ομαλή πορεία και η σωστή διεκπεραίωση των επιμέρους εργασιών

Δημοσίευση 20/2/2019 | 14:41

Ανακαίνιση Σπιτιού: ο σωστός καθορισμός των αποφάσεων και των στόχων

Τα τελευταία χρόνια η μερική ή η ολική ανακαίνιση σπιτιού, αποτελεί διαδικασία που πλέον υιοθετείται από την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Η σημερινή οικονομική κατάσταση, η βελτίωση της λειτουργικότητας ενός χώρου και η πιθανή μελλοντική πώληση ή υπενοικίασή του, είναι κάποιοι από τους λόγους που η ανακατασκευή του αποτελεί μονόδρομο.

Σίγουρα η σωστή επιλογή συνεργάτη είναι ένας παράγοντας που αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες μιας αποδοτικής ανακαίνισης. Σε κάθε όμως περίπτωση η ομαλή πορεία και η σωστή διεκπεραίωση των επιμέρους εργασιών ενός έργου εξαρτώνται από τους στόχους και τις αποφάσεις που θέτονται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων πριν την έναρξη της ανακαίνισης.

Σωστή λήψη όλων των αποφάσεων πριν την έναρξη των εργασιών

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι σίγουροι για το ύφος και το στυλ που θέλουν να πετύχουν ανακαινίζοντας το σπίτι τους. Προφανώς και άλλη είναι η διεργασία που θα υποστεί ένα διαμέρισμα σε περίπτωση μελλοντικής του υπενοικίασης (που διαμορφώνεται ανάλογα πάντα με το target group στο οποίο απευθύνεται) και άλλη για την προσωπική του χρήση.

Όχι στις καθυστερήσεις και στις συνεχείς αλλαγές γνώμης

Οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων ή στην αλλαγή γνώμης, όπως για παράδειγμα στην επιλογή των χρωμάτων για τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού, στοιχίζει σε χρόνο και χρήμα: ανατρέπεται το πρόγραμμα των τεχνιτών, οι οποίοι θα πρέπει να ξανά-προγραμματίσουν την εργασία, που μπορεί μοιραία να ανεβάσει το κόστος της διεκπεραίωσής της.

Προτεραιότητα η κάλυψη των βασικών αναγκών

Ο διαχωρισμός των εργασιών άμεσης διεκπεραίωσης με αυτές που μπορούν να μετατοπιστούν χρονικά, είναι βασική προϋπόθεση για την αύξηση των πιθανοτήτων μιας άρτιας ανακατασκευής. Για παράδειγμα, η αντικατάσταση της κατεστραμμένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ενός σπιτιού σίγουρα επείγει, σε σύγκριση με την αγορά μιας νέας σειράς επίπλων. Αν μάλιστα τηρηθεί με ευλάβεια η σειρά αυτή, το project θα μπορέσει να ολοκληρωθεί με το απόθεμα των χρημάτων να μην έχει εξαντληθεί!

Αρχικό κεφάλαιο ασφαλείας

Το χρηματικό ποσό ορίζεται πάντα ανάλογα το μέγεθος του έργου που θα εκπονηθεί. Πιθανά να έχει μια απόκλιση προς τα πάνω της τάξεως του 10%. Αν για παράδειγμα στην ανακαίνιση μπάνιου, χρησιμοποιηθούν ακριβότερα υλικά (πλακάκια, είδη υγιεινής κτλ), το κόστος μπορείς να αποκλίνει από την αρχική τιμή – πακέτου. Είναι λοιπόν προτιμητέο να υπάρχει ένα αρχικό κεφάλαιο ασφαλείας διότι είναι σχεδόν αδύνατον το αρχικό κόστος της ανακαίνισης ενός οικήματος, να συμπίπτει με το τελικό.

Η σωστή επιλογή συνεργάτη

Υπάρχουν πολλές εταιρείες ανακαίνισης σπιτιών στην αγορά οπότε καλό είναι να προηγηθεί ενδελεχής έρευνα, κάτι το οποίο... δεν είναι και τόσο εύκολο. Εκτός και αν έχει ήδη γίνει η επιλογή του συνεργάτη και η ποιότητα της δουλειάς του είναι ήδη γνώριμη από ανακαινίσεις που έχει πραγματοποιήσει σε σπίτια ατόμων του κοντινού περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Η εταιρία ανακαινίσεων GK Constructions αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές του κλάδου: διατηρεί ηγετική θέση στο χώρο της ανακαίνισης, έχοντας διεκπεραιώσει με επιτυχία δεκάδες ανακαινίσεις υψηλής αισθητικής με δεκάδες ικανοποιημένους πελάτες, σε συμφέρουσες τιμές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ξεφορτωθείς τα πράγματα που δε θες και να ανανεώσεις το χώρο σου

Σπίτι 25.04.2024
Το decluttering έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός αρμονικού και εμπνευσμένου περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ευεξία σας.

5 fashion trends που θα δούμε παντού τώρα που ο ήλιος επέστρεψε για τα καλά

Style 25.04.2024
Κάποια ίσως σε τρομάξουν, αλλά θα τα αγαπήσεις!

Οι τροφές που προκαλούν εξάψεις

Body+Mind 25.04.2024
Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγεις σε ειδικές περιπτώσεις

Ταβερνάκια με νόστιμους μεζέδες στα Δυτικά

Food 25.04.2024
Όμορφα στέκια για να απολαύσεις νοστιμιές σε φιλικό περιβάλλον

Spring Nail Trends: Τι παίζει στα nail salons αυτή την εποχή

Style Χτες
Πάρε ιδέες για το επόμενο μανικιούρ σου

Η ελληνική πόλη ‑ φάντασμα στην Ιταλία που προκαλεί δέος από τότε που έχει ερημώσει

Ταξίδια Χτες
Μπορείς να την επισκεφτείς, αλλά όχι να μείνεις

Cocktail trends για το 2024

Food Προχτές
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις Προχτές
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind Προχτές
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα