BED TALK

Ο απίστευτος λόγος που σκοτώνει την αντρική επιθυμία για σeξ

Κάτι πολύ φυσικό και υγιές που όμως τους ξενερώνει

Ο απίστευτος λόγος που σκοτώνει την αντρική επιθυμία για σeξ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν σκέφτεσαι τους πιθανούς λόγους που μπορούν να κάνουν έναν άντρα να ξενερώσει για σeξ σίγουρα φαντάζεσαι ότι είναι η κούραση, το άγχος και η κακή διάθεση. Και όμως, δεν είναι μόνο αυτά, αλλά και κάτι ακόμα που θα σου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη.

Νέα ιταλική έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας –ομολογουμένως απρόσμενος– παράγοντας σκοτώνει την επιθυμία των αντρών για σeξ περισσότερο κι από την κατάθλιψη ή και τη στuτική δυσλειτουργία!

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 298 άντρες, στόχευε να εξερευνήσει τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την αντρική λίμπιντο. Για τον σκοπό αυτόν, οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν 13 αναλυτικά ερωτηματολόγια σχετικά με τη σeξουαλική τους ζωή, τα επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως υπέδειξαν οι απαντήσεις των αντρών, η λίμπιντό τους δέχεται σφοδρό πλήγμα όταν το σeξ γίνεται με σκοπό την απόκτηση παιδιού, κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ερευνητές, στην περίπτωση αυτή οι άντρες επιβαρύνονται ψυχολογικά στη σκέψη ότι πρέπει να αποδώσουν στο κρεβάτι «κατά παραγγελία».

Δύο ακόμη αιτίες που φάνηκε να επηρεάζουν αρνητικά την αντρική σeξουαλική επιθυμία ήταν η απουσία εpωτικών ερεθισμάτων (π.χ. σκέψεις και φαντaσιώσεις) αλλά και ο φόβος ότι δεν θα είναι καλοί στο σeξ.

«Η έρευνα αυτή είναι σημαντική» σχολιάζει ο Άλαν Πέισι, καθηγητής Ανδρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στην Αγγλία «καθώς δείχνει ότι τελικά η αντρική σeξουαλική επιθυμία είναι πιο σύνθετη απ’ ό,τι πιστεύαμε». Όπως ο ίδιος προειδοποιεί, οι άντρες είτε αντιμετωπίζουν σοβαρό άγχος επίδοσης είτε απλώς χάνουν την επιθυμία για σeξ όταν η γυναίκα ζητά να κάνουν σeξ συγκεκριμένες μέρες και ώρες με απώτερο σκοπό τη σύλληψη.

Μάλιστα, η έρευνα έδειξε ότι όσο πιο έντονη είναι η επιθυμία της γυναίκας να αποκτήσει παιδί τόσο λιγότερη όρεξη έχει ο άντρας για σeξ!

Προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα, ο σeξολόγος Πίτερ Σάντινγκτον συμβουλεύει: «Είναι σημαντικό να συζητήσει το ζευγάρι ώστε να βρει τρόπους να διατηρήσει το σeξ ευχάριστο και διασκεδαστικό και να μην αφήσει να εξελιχθεί σε πράξη που πρέπει να εκτελείται ‘κατά παραγγελία’ επειδή είναι η κατάλληλη στιγμή της μέρας ή του μήνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 277 / position2: 803
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb