LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 10 ασφαλέστερες χώρες για να επισκεφτείς τώρα

Ειρηνικές χώρες για ξέγνοιαστες διακοπές

Δημοσίευση 22/10/2018 | 22:01

Οι 10 ασφαλέστερες χώρες για να επισκεφτείς τώρα

Το Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ειρήνη δημισίευσε τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης για το 2018, μια ετήσια κατάταξη των ασφαλέστερων χωρών στον κόσμο.

Συνολικά, σύμφωνα με τη μελέτη, ο κόσμος είναι 0,27% λιγότερο ειρηνικός σήμερα από πέρυσι. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο, ο κόσμος είναι λιγότερο ειρηνικός από τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αλλά ενώ η παγκόσμια ειρήνη έχει διακυμάνσεις με την πάροδο του χρόνου, ένα γεγονός παρέμεινε σταθερό: η χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης την τελευταία δεκαετία.

Για να φτιάξει τη λίστα, το Ινστιτούτο, με τη βοήθεια της Economist Intelligence Unit, κατατάσσει 163 έθνη χρησιμοποιώντας τρεις παράγοντες. Αυτοί περιλαμβάνουν συνεχιζόμενες εσωτερικές και διεθνείς συγκρούσεις, επίπεδο αρμονίας ή διαφωνίας μέσα σε ένα κράτος και δείκτες που σχετίζονται με τη στρατιωτικοποίηση.

Κάθε τομέας αντιπροσωπεύει πλήθος παραγόντων, όπως οι εισαγωγές όπλων και η πολιτική σταθερότητα, για να δώσει σε κάθε κράτος τρεις βαθμολογίες που υπολογίζονται κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τη μεθοδολογία του δείκτη.

Παρακάτω θα βρείτε τις δέκα ασφαλέστερες χώρες που μπορεί να επισκεφτεί κανείς τώρα.

10. Ιρλανδία

9. Ιαπωνία

8. Σιγκαπούρη

7. Τσεχία

6. Καναδάς

5. Δανία

4. Πορτογαλία

3. Αυστρία

2. Νέα Ζηλανδία

1. Ισλανδία