LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι 4 τάσεις στη διακόσμηση κουζίνας για τη νέα σεζόν

Kάντε τη διαφορά στην κουζίνα σας

Δημοσίευση 27/9/2018 | 14:13

Οι 4 τάσεις στη διακόσμηση κουζίνας για τη νέα σεζόν

Μήπως κάθε φορά που μπαίνετε στην κουζίνα σας αισθάνεστε ότι αυτή θα έπρεπε να είναι τελείως διαφορετική; Η κουζίνα είναι ένα συχνά παραμελημένο δωμάτιο, το οποίο καταλήγει να είναι ακατάστατο και ψυχρό, παρόλο που θα έπρεπε να της δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή. Μέσα σε αυτή περνάμε πολλές ώρες, οι οποίες μπορούν να γίνουν άκρως δημιουργικές. Αν, λοιπόν, θέλετε κι εσείς να κάνετε τη διαφορά στην κουζίνα σας και να τη δείτε με άλλο μάτι, αυτές οι τάσεις διακόσμησης για τη νέα σεζόν που μόλις ξεκίνησε θα σας βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο!

Έντονα και ζεστά χρώματα
Η τάση στις κουζίνες μετακινήθηκε από τα ψυχρά χρώματα και το λευκό στα έντονα και ζεστά χρώματα. Έτσι, ξεχάστε το γκρι και επενδύστε στο κίτρινο, το μπλε, το κόκκινο και το πράσινο. Αυτά τα χρώματα μπορούν να βρίσκονται στα έπιπλα κουζίνας αλλά και αλλού, όπως στους τοίχους, τα μαξιλάρια στις καρέκλες, το πάτωμα, το φωτισμό και τα τραπεζομάντηλα. Το χρώμα μπορεί να αναδείξει με εξαιρετικό αποτέλεσμα και μια μικρή κουζίνα που αλλιώς θα έδειχνε τελείως άχαρη.

Ανοιχτά ράφια
Η περισσότερη συζήτηση για τα έπιπλα κουζίνας αφορά τα ντουλάπια, όμως οι διακοσμητές είναι κατηγορηματικοί. Η κουζίνα του σήμερα μπορεί να τολμήσει και να κάνει κάτι διαφορετικό που της δώσει στυλ και χαρακτήρα. Τι είναι αυτό; Να προτιμήσει αντί για ντουλάπια ανοιχτά επιτοίχια ράφια. Εντάξει, δεν είναι δυνατόν να καταργήσετε όλα τα ντουλάπια, αφού κάποια πράγματα, όπως τα σκεύη και τα σερβίτσια, πρέπει να αποθηκεύονται σε κλειστούς χώρους, για να μην σκονίζονται συνεχώς. Όμως, μερικά ράφια, στα οποία θα τοποθετήσετε γουστόζικα αντικείμενα σε κοινή θέα, θα δώσουν στην κουζίνα άλλον αέρα. Τι μπορείτε να βάλετε εκεί; Εντυπωσιακά πιάτα, κανάτες, καράφες αλλά ακόμα και τρόφιμα, όπως φρούτα, θα αναδείξουν την πιο καθημερινή και άρα αληθινή πλευρά της κουζίνας σας.

Αντιθέσεις
Η εποχή που η διακόσμηση απαιτούσε να υπάρχει απόλυτη ομοιομορφία στα χρώματα και τα στυλ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το mix’ n’ match, άλλωστε, είναι η απόλυτη τάση, οπότε υιοθετήστε την. Αυτό πρακτικά σημαίνει διάφορα πράγματα. Ότι στο τραπέζι μπορείτε να έχετε διαφορετικές καρέκλες ή σερβίτσια, ότι ο ένας τοίχος μπορεί να είναι βαμμένος σε άλλο χρώμα, ότι μπορείτε να έχετε παραδοσιακά έπιπλα κουζίνας με μοντέρνες πινελιές στις συσκευές ή ότι μπορείτε να συνδυάσετε το ρετρό με το φουτουριστικό. Αρκεί να προκύψει ένα λιτό αποτέλεσμα που δεν θα κουράζει το μάτι με πληθώρα αντικείμενων που φορτώνουν το χώρο.

Διακοσμητικά στοιχεία με χαρακτήρα
Νομίζετε ότι τα διακοσμητικά είναι μόνο για το σαλόνι; Όχι βέβαια! Οι interior designers είναι ξεκάθαροι. Και η κουζίνα μπορεί να διακοσμείται με διάφορα αντικείμενα που φανερώνουν το προσωπικό στυλ του ιδιοκτήτη και την κάνουν πιο ζεστή. Ένα ιδιαίτερο φωτιστικό, μια πιατέλα σε ξεχωριστό σχέδιο, γλαστράκια πάνω στα ανοιχτά ράφια ακόμα και κεριά ή κορνίζες με φωτογραφίες μπορούν να αντικατοπτρίσουν το γούστο σας και να σας κάνουν να νιώθετε οικεία μέσα στην κουζίνα σας, κάτι που άλλωστε είναι και το ζητούμενο!

Στα καταστήματα Gruppo Cucine θα βρείτε Ιταλικά έπιπλα κουζίνας, υψηλής αισθητικής και σε ασυναγώνιστες τιμές. Μπείτε στο www.gruppocucine.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι 18.04.2024
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ 18.04.2024
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι 18.04.2024
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά 18.04.2024
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Χτες
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Χτες
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Χτες
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

ΝΕΑ Χτες
Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Τεχνολογία Χτες
Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

Το παγκόσμιο απόθεμα εμβολίου κατά της χολέρας έχει εξαφανιστεί ενώ τα κρούσματα εξαπλώνονται

Τεχνολογία Προχτές
Η ανάγκη για εμβόλια και οι περιορισμένοι πόροι

Ο μαραθώνιος που ξεμπρόστιασε το νικητή του αγώνα

ΝΕΑ Προχτές
Αυτός είναι αναμφίβολα ο πιο ντροπιαστικός τίτλος στην καριέρα του νικητή