LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ιδανική ποσότητα παγωτού που μπορείτε να φάτε για να μην παχύνετε

Γιατί τα πάντα μπορείτε να απολαύσετε, αλλά με μέτρο

Δημοσίευση 2/8/2018 | 00:19

Η ιδανική ποσότητα παγωτού που μπορείτε να φάτε για να μην παχύνετε

Το παγωτό είναι η απόλυτη λιχουδιά του καλοκαιριού, στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, παρόλα αυτά όμως, όλοι φοβούνται τις θερμίδες του και κανείς δε γνωρίζει ποια είναι η ιδανική ποσότητα που μπορεί να καταναλώσει με ασφάλεια, ώστε να μην παχύνει.

Το ίδιο που ισχύει με όλα τα τρόφιμα όμως, ισχύει και στην περίπτωση του παγωτού, είτε είναι «απαγορευμένα», είτε υγιεινά. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω τρόφιμο, αποτελεί ένα γλύκισμα προφανώς πιο ελαφρύ από τα άλλα σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αντικαθιστά βασικά γεύματα ή να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να το τρώτε για απόλαυση και όχι για κορεσμό. Επίσης, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το θεωρήσετε πηγή ασβεστίου ή άλλων θρεπτικών συστατικών.

Ακόμα και το παγωτό 0% περιέχει λιπαρά και θερμίδες, είτε από τα φυσικά σάκχαρα του γάλακτος, είτε από άλλες ουσίες. Επιπλέον, αν τρώτε συνέχεια light παγωτό, πιθανότατα να εθιστείτε στη γεύση του και να καταλήξετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες, θεωρώντας ότι δεν κάνετε κάτι κακό. Για αυτό και πρέπει να λάβετε κατά νου, ότι η διατροφή δεν έχει να κάνει μόνο με την κάλυψη της ανάγκης της πείνας, αλλά και με την κάλυψη των θρεπτικών αναγκών του οργανισμού.

Σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο λοιπόν, μπορείτε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας γλύκισμα 1-2 φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο αν πρόκειται για πολύ μικρές ποσότητες. Ειδικά για την περίοδο των διακοπών, ένα παγωτό με 0% περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή ένα κύπελλο παγωτό γιαούρτι με φρούτα, θα μπορούσαν να καταναλώνονται ακόμα και καθημερινά, αρκεί φυσικά αυτό να μη γίνει συνήθεια και μετά την επιστροφή σας στους κανονικούς ρυθμούς.