LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tα all time classic στέκια της Θεσσαλονίκης

Πάντα εκεί

Δημοσίευση 21/6/2018 | 02:18

Tα all time classic στέκια της Θεσσαλονίκης

Είναι πάντα εκεί για σένα, χειμώνα καλοκαίρι, όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Αίθριο

Μέχρι το 1912 σε αυτό τον καφενέ έπιναν τον καφέ τους οι φρουροί των φυλακών μαζί με τους επισκέπτες. Σήμερα είναι ένα φροντισμένο, ξύλινο, καλλιτεχνικό στέκι, με ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα ιδανικό για κρασί ή ζεστά ροφήματα, αλλά και το καλοκαίρι στην αυλή κάτω από τα δέντρα. Το Αίθριο είναι ένα μαγαζί σχεδόν 25 ετών!

FB Page

Nέος Γαλέριος

Ήταν στέκι της Βαλαωρίτου, περισσότερο σαν καφενές, τώρα όμως ο Νέος Γαλέριος είναι στην Απελλού, στην πλατεία Ναυαρίνου, και ταιριάζει την έθνικ μουσική με το τσίπουρο και το γκουρμέ με τους μεζέδες. Δεν βρίσκεις εύκολα τραπέζι!

FB Page

Θερμαϊκός

Σαν να βρισκόταν πάντα σε αυτό το σημείο. Ο Θερμαϊκός είναι ιστορικό μπαρ της πόλης, έκρυψε μέσα του μαθητές σε κοπάνες, μεγάλους έρωτες, απίστευτα ξενύχτια μεγάλης παρέας, ηθοποιούς, τραγουδιστές, ροκ περσόνες. 

FB Page

Φλου

Έχει περάσει τα 30+ χρόνια του, και αποτελεί ορόσημο στη νύχτα της πόλης, μιας και μεγάλωσε πολλές γενιές. Συνεχίζει να επικρατεί το αδιαχώρητο, και να παίζει πάντα καλή ροκ και ποπ μουσική όλων των δεκαετιών. Σε μία γειτονιά που γύρω της έχει πολλούς πειρασμούς, οι θαμώνες του Φλου δεν το αλλάζουν εύκολα.

FB Page

De Facto

Koυλτούρα και διανόηση! Πάνω από 30 χρόνια στην πόλη. Εκεί συχνάζουν σκηνοθέτες, συγγραφείς, καθηγητές πανεπιστημίου, αλλά και φοιτητές αρχιτεκτονικής, καλλιτέχνες και αβαντ γκαρντ προσωπικότητες. Eπίσης, κάθε μήνα έχει διαφορετική έκθεση - φωτογραφίας ή ζωγραφικής- στους τοίχους του. 

FB Page