LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

H Eλληνίδα life coach που διδάσκει τα μυστικά της ευτυχισμένης ζωής

Jill Douka

Δημοσίευση 6/6/2018 | 01:44

H Eλληνίδα life coach που διδάσκει τα μυστικά της ευτυχισμένης ζωής

Η γνωστή στα media ως η "πρύτανης των σχέσεων", με διαπίστευση από την Διεθνή Ομοσπονδία Coaching, Ευρωπαϊκή βράβευση ως business mentor και δύο bestsellers στο ενεργητικό της, μας αποκαλύπτει, τον μοναδικό τρόπο να δημιουργήσουμε την ζωή που θέλουμε.

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο νούμερο 1 λόγος που οι άνθρωποι αθετούν τα σχέδιά τους;

Δεν έχουμε εκπαιδευτεί με τις κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Έχω 2 πτυχία και 3 μεταπτυχιακά, σπούδαζα από τα 18 έως τα 34, και οι μοναδικές σπουδές όπου έμαθα τρόπους για να πραγματοποιώ τους στόχους μου είναι του Life Coaching. Είναι απίστευτο αν σκεφτείς ότι όλες οι γνώσεις που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε την ζωή που θέλουμε είναι εκεί έξω και μας περιμένουν να τις αξιοποιήσουμε. Αυτό κάνουμε στο life coaching: μαθαίνουμε πώς να πετυχαίνουμε τα όνειρά μας.

Τι κίνητρο πρέπει να έχει κάποιος για να πραγματοποιήσει το πλάνο του;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε γιατί θέλουμε να πετύχουμε κάτι, ποιο είναι το γιατί πίσω από τον στόχο όπως λέει και ο δάσκαλό μου ο Tony Robbins. Αυτό το γιατί, είναι σημαντικό να είναι δικό μας, όχι των γονιών μας (να παντρευτούμε, να κάνουμε παιδί), όχι του συζύγου μας ή των παιδιών μας. Να είναι κάτι το οποίο κάνει την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά, κάτι που θα μας κάνει να ξυπνάμε με χαρά το πρωί μόνο με την σκέψη ότι θα το πετύχουμε. Το κίνητρο να έρχεται από την καρδιά μας, όχι μόνο από το μυαλό μας.

Πιστεύεις πως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές στα όνειρα που θέλουμε να γίνουν πράξη; Πώς άραγε βάζουμε αυτό το όριο ανάμεσα στο ανέφικτο κ το εφικτό;

Ότι σκέπτεται το μυαλό, μπορεί να το πραγματοποιήσει. Δεν το λέω εγώ το λέει ο Αϊνστάιν. Επίσης ο Αϊνστάιν μίλησε για τον μη γραμμικό χρόνο και εξήγησε ότι για να οραματιζόμαστε κάτι, σημαίνει ότι σε κάποια άλλη χρονική στιγμή το έχουμε καταφέρει. Το μη ρεαλιστικό είναι μια ταμπέλα που βάζουμε εμείς. Πόσο ρεαλιστικό ήταν να πάμε στο φεγγάρι;

Σήμερα, κοινοί θνητοί κάνουν ταξίδια εκεί! Πόσο ρεαλιστικό ήταν να πετάμε; Σήμερα τα αεροπλάνα είναι μέσα στην καθημερινότητά μας. Λέω γελώντας στους μαθητές- coaches της Global Academy of Coaching ότι όταν μοιράζομαι τους μελλοντικούς μου στόχους και κανείς δεν γελάει με αυτούς σημαίνει ότι είναι πολύ ρεαλιστικοί και θα πρέπει να τους κάνω πιο μη ρεαλιστικούς!
Δεν υπάρχει ανέφικτο. Υπάρχει μόνο το όνειρο και η δουλειά που πρέπει να κάνουμε για να το πραγματοποιήσουμε.

Τι ακριβώς συμβαίνει στα σεμινάριά σας που αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων;

Αυτό που συμβαίνει είναι μοναδικό. Μοιραζόμαστε αλήθειες που όλοι γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας, αλλά δεν τις συζητάει κανείς γιατί είμαστε απασχολημένοι με αυτά που δεν μας πάνε καλά. Είμαστε πολύ απασχολημένοι με την κρίση, και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ο μόνος τρόπος για να την ξεπεράσουμε είναι να δουλέψουμε προς την πραγματοποίηση των ονείρων μας, να είμαστε αυθεντικοί και αληθινοί.
Όσοι συμμετέχουν στα σεμινάρια μας, στην Αμερική, στο Μπαλί, στην Ελλάδα την Κύπρο, είναι άνθρωποι έτοιμοι να πάνε την ζωή τους στο επόμενο επίπεδο, έτοιμοι να μάθουν. Και αυτό γίνεται.

Η βαθμολογία κάθε σεμιναρίου μας είναι πάνω από 9,4/10, οι συμμετέχοντες μεταμορφώνονται. Στο νέο μας bestseller, Ευ Ζην Τώρα, το οποίο έχουμε γράψει με τον σύζυγό μου Νικόλα Ουρανό, αναλύουμε τα μεγαλύτερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας, την τελευταία δεκαετία. Θέματα όπως πώς να βάζουμε όρια, πώς να διαχειριζόμαστε το άγχος, πώς να επικοινωνούμε με υγιή τρόπο τα συναισθήματα μας: έτσι αλλάζουμε την ζωή μας.

Δώσε μας μερικές συμβουλές για να πάρουμε μπρος, μια και όλοι έχουμε βάλει κάποιους στόχους...

Ως coach απαγορεύεται να δίνω συμβουλές μια και το life coaching βασίζεται σε δυναμικές ερωτήσεις με βάση την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη.
Οι ερωτήσεις που θα έκανα λοιπόν σε κάποιον που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει τους στόχους του είναι οι παρακάτω:
Για ποιο λόγο θέλεις να πετύχεις αυτόν τον στόχο;
Ποια συναισθήματα θα νιώθεις όταν τον πετύχεις;
Από πού μπορείς να στηριχθείς για να πετύχεις τον στόχο σου; Ποιος ειδικός μπορεί να σε βοηθήσει; Ποιο βιβλίο μπορείς να διαβάσεις; Ποιο σεμινάριο μπορείς να κάνεις;
Αν είχες ήδη πετύχει τον στόχο σου, ποια θα ήταν η συμπεριφορά σου; Πώς μπορείς να αρχίσεις σήμερα να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο;

Πώς να αντιμετωπίσει κανείς την πρώτη αποτυχία στους στόχους του;

Με την γνώση ότι δεν υπάρχει αποτυχία αλλά μόνο μαθήματα. Να καθίσει να σκεφτεί και να καταγράψει, τι πήγε καλά; Τι δεν πήγε καλά; Τι μπορώ να κάνω διαφορετικό την επόμενη φορά; Ποιος μπορεί να με βοηθήσει;

Είναι σημαντικό να μην ακολουθήσουμε την ίδια τακτική η οποία δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά διαφορετική. Εκεί το «χάνουμε» οι περισσότεροι. Παίρνουν ένα διαζύγιο, μπαίνουν σε μια νέα σχέση χωρίς να δουλέψουν με τον εαυτό τους και μετά από λίγο καιρό βλέπουν ότι επαναλαμβάνεται η ίδια κατάσταση, το περιγράφουμε στο κεφάλαιο «Επιλαμβανόμενα Μοτίβα» στο παγκόσμιο bestseller μας Αγάπη Τώρα. Κάνω κάτι διαφορετικό για να έχω άλλο αποτέλεσμα.

Πως μπορεί να δουλέψει κάποιος μαζί σας, να κάνει κάποιο σεμινάριο;

Έχουμε παρουσίαση του Ευ Ζην Τώρα σε όλη Ελλάδα το καλοκαίρι, η Θεσσαλονίκη ξεκινά στις 8/6 στο Public στην Τσιμισκή, στις 19.00. Στο Public Συντάγματος στις 27/6 στις 20:00.

Μπορεί κάποιος να συμμετέχει στο online σεμινάριο μας με το οποίο εκατοντάδες συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο έχουν δημιουργήσει ένα πλάνο για την ζωή τους, πληροφορίες θα βρείτε εδώ: http://www.jillandnikolas.com/toplano

Και έχουμε ελάχιστες θέσεις για το σεμινάριο που θα κάνουμε στο Μπαλί, τον παράδεισο στην γη όπως περιγράφεται από το tripadvisor http://www.jillandnikolas.com/bali

Το σημαντικό είναι να κρατήσουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να το θελήσουμε και να δουλέψουμε!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια fashion trends ψάξαμε περισσότερο στο Google το 2018

Σήμερα
Όλα όσα θελήσαμε πολύ... τα ψάξαμε online

Τα ζώδια σήμερα: 19 Δεκεμβρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Η χριστουγεννιάτικη συλλογή εσωρούχων της Agent Provocateur που θα σε κολάσει

Σήμερα
Τα πιο θηλυκά αλλά dark εσώρουχα που είδες ποτέ σου

Φορέματα από 15 ευρώ για το επόμενο πάρτι που θα πας

Σήμερα
Τα βρήκαμε και στα παρουσιάζουμε

Δώρα: Ιδέες για κάθε γυναίκα της ζωής σου σε κάθε περίσταση

Σήμερα
Φίλη, μαμά, κολλητή, συνάδελφο, ξαδέρφη, αδερφή και λοιπά και λοιπά...

Οι καλύτερες εταιρείες εσωpούχων για εκείνες που δεν είναι supermodels

Χτες
Σeξι, εντυπωσιακά και πάνω από όλα απίστευτα θηλυκά

Τα ζώδια σήμερα: 18 Δεκεμβρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Tα ζώδια σήμερα: 17 Δεκεμβρίου

Προχτές
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr