ΣΧΕΣΕΙΣ

Όσοι έχουν προβλήματα δέσμευσης έχουν το λεγόμενο «Δίλημμα του Σκατζόχοιρου»

Τι είναι αυτό;
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Όσοι έχουν προβλήματα δέσμευσης έχουν το λεγόμενο «Δίλημμα του Σκατζόχοιρου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σίγουρα έχετε συναντήσει στη ζωή σας έναν τέτοιον άνθρωπο, ίσως να είσασταν κι εσείς κάποια στιγμή ή να είστε κι εσείς ακόμα. Το δίλημμα του σκατζόχοιρου είναι μια θεωρία που παρομοιάζει την αδυναμία προσέγγισης κάποιου με τα χαριτωμένα ακανθωτά πλάσματα.

Το Δίλημμα του Σκατζόχοιρου, γνωστό επίσης και ως Δίλημμα του Ακανθόχοιρου, είναι η δυσκολία που φέρνει η ανθρώπινη οικειότητα σε κάποιον.

Είναι μια κατάσταση όπου ο φόβος φέρνει απομάκρυνση. Σκεφτείτε μερικούς σκατζόχοιρους που προσπαθούν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο για να μοιραστούν θερμότητα μια κρύα ημέρα. Ωστόσο, όταν το πραγματοποιήσουν, είναι αναπόφευκτο να τραυματίσουν ο ένας τον άλλο με τα αιχμηρά τους αγκάθια. Έτσι δεν πλησιάζουν άλλο, αλλά απομακρύνονται. Παρά την επιθυμία για αμφίδρομη επικοινωνία, αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Αυτό το παράδειγμα χρησιμοποίησε και ο Αρθούρος Σοπενχάουερ και ο Φρόυντ. Το δίλημμα του σκαντζόχοιρου είναι αυτό που έχει κάποιος άνθρωπος που ναι μεν θέλει να πλησιάσει κάποιον όμως φοβάται πως θα πληγωθεί ή δεν θέλει καν να δοκιμάσει κάτι στο οποίο θα πρέπει να επενδύσει συναισθηματικά, και έτσι καταλήγει να κάνει ρηχές σχέσεις, και να παραμένει για πάντα κλειστός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
2 / position1: 259 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb